Skip to content back to nav
 
 

Vi er med på messen ’Egedal for alle’

Egedal for alle messen

Kom og mød Egedal Kommune på messen ’Egedal for alle' nu på søndag fra kl. 10 til 16:00 i Smørum Idrætscenter.
Under teamet ’Egedal - Hverdag og fællesskab i bevægelse’ stiller vi skarpt på sunde valg, musikproduktion og aktiviteter for unge

Nyhed skrevet af Jane Mortensen og Frederik Roed|13-09-2016

Egedal Kommune er af et enigt dommerpanel i DUF - Dansk Ungdoms Fællesråd - blevet kåret som årets Ungdomskommune 2016.

Dommerpanelet begrundede deres valg med, at de unge i Egedal Kommune har brede muligheder for at komme til orde og få indflydelse. 

På messestanden vil det være muligt at få en snak med medarbejdere fra Ung Egedal for at høre mere om de mange muligheder der er for at bruge fritiden aktivt - vælg mellem over 100 forskellige hold, rejser, projekter og aktiviteter inden 23. september. 

Desuden vil der én gang i timen være et kort indslag af unge eller om unge. Her vil du blandt andet kunne høre om integration af unge flygtninge, en nyoprettet mentorordning og det nye klubsamarbejde mellem Klub Egedal og Ung Egedal. 

Du kan også prøve 'Alkobrillen', som simulerer at man er beruset. Og få en snak med Rusmiddelteamet om forskellige behandlingstilbud.

Sund Egedal er en ambition om at styrke sundheden i Egedal ved at arbejde målrettet på at gøre det lettere at leve sundt og træffe sunde valg. 

På standen kan du blandt andet se 11 små film, der alle skildrer en række hverdagssituationer set ud fra forskellige personers synsvinkel. I hver film bliver du konfronteret med tre forskellige - mere eller mindre - 'sunde' valg. 

Hvad gør teenageren, der opdager mobning på Facebook? Hvad gør moren, der skal aflevere børnene i skole - bil eller cykel? Hvad gør hjemmehjælperen, der skal støvsuge hos en borger, der er ensom? Og hvad gør du?

Se filmene, træf dit valg, modtag en lille 'sund' gave og slut med en guidet tur på Sundhed.dk

Hos Egedal Musikskole kan du lære at spille på en lang række instrumenter. Du kan blive en del af fællesskabet ved at spille sammen med andre børn og unge på forskellige sammenspilshold og i orkestre. 

På musikskolens stand får du et indblik i, hvordan vi arbejder kreativt med produktion af din egen musik. 

Musikprogram:
Kl. 11.00 - 12.00 og kl. 12.30 - 13.30 kan du prøve at lave din egen musik på iPad. 
Kl. 13.30 - 14.30 tilbyder vi en workshop, hvor vi går lidt mere i dybden.