Egedal udnævnt til Solsikker Kommune

Glade børn fra Stenløse Menighedsbørnehave med solhatte på

Egedal kan nu kalde sig en 'Solsikker Kommune'. Det er Kræftens Bekæmpelse, der står bag udnævnelsen, og de belønner vores indsats med 500 gratis sol-bøllehatte

Nyhed skrevet af Rune Thielcke|05-07-2017

Som led i Egedal Kommunes 4-årige indsatsområde 'Sund Egedal' arbejder vi målrettet på at efterleve Sundhedsstyrelsens konkrete anbefalinger til hvordan man undgår solskader og forebygger hudcancer. Denne indsats består blandt andet i:

• At solbeskyttelse er blevet en del af kommunens Sundhedspolitik
• At vi deltager i, og udbreder, de nationale solbeskyttelseskampagner
• At vi oplyser borgerne om risikoen ved solariebrug
• At vi flere gange har uddelt UV-perler og solhatte til alle børnehavebørn
• At vi vejleder forældre i solbeskyttelse af spædbørn
• At daginstitutioner ser solbeskyttelse som en del af arbejdsmiljøet for deres ansatte
• At vi nu anerkender hudcancer som en arbejdsskade

Ikke bøllehatte til alle

Kræftens Bekæmpelse har på baggrund af den målrettede indsats, certificeret Egedal Kommune som 'Solsikker Kommune'. Kun 10 ud af landets 98 kommuner har fået dette stempel. Certificeringen sker som led i deres kampagne "Mindre hud i solen mellem 12 og 15". Kræftens Bekæmpelse belønner Egedal med 500 solhatte for den gode indsats.

- Vi er rigtig glade for at Kræftens Bekæmpelse på denne måde anerkender det store arbejde vi laver i kommunen med at sætte forebyggelse af solskader på dagsordenen. Vi har allerede været ude i vores daginstitutioner og dele solhatte ud til de mindste siger leder af Sundhedstjenesten, Nina Kristensen Rasch.

Se danmarkskortet over certificerede kommuner og læs mere om kampagnen på Kræftens Bekæmpelses hjemmeside her.

Indsatsen er en del af Sund Egedal

Da Sund Egedal startede op i 2014 besluttede Byrådet at Egedal Kommune skulle arbejde målrettet på at implementere Sundhedsstyrelsens 11 såkaldte forebyggelsespakker. En forebyggelsespakke består af en lang række konkrete anbefalinger til hvordan kommunerne kan styrke den forebyggende sundhedsindsats.

Hver forebyggelsespakke har desuden et særligt tema - blandt andet altså én om solbeskyttelse. De øvrige forebyggelsespakker fokuserer på så forskellige temaer som tobak, indeklima på skoler, hygiejne og mental sundhed.

Målet med den 4-årige indsats Sund Egedal er at styrke sundheden i Egedal ved at gøre det lettere at leve sundt og træffe sunde valg og i denne forbindelse er arbejdet med forebyggelsespakkerne blevet en naturlig del af indsatsen.

Sund Egedal #HvadGørDu