Skip to content back to nav
 
 

Relationer er vigtige i Kina-samarbejde

Borgmester Karsten Søndergaard taler i Danish-Chinese Business Forum

De rette relationer og forbindelser er vigtige, hvis der skal gøres forretning i Kina. Danish-Chinese Business Forum og Bycirklen var onsdag vært ved et seminar om emnet.

Nyhed skrevet af Lasse Munkholm (Ballerup Kommune)|10-03-2017

Onsdag holdt netværksorganisationen Danish-Chinese Business Forum og Bycirklen, der er et strategisk samarbejde mellem Ballerup, Egedal og Frederikssund kommuner, seminar for danske virksomheder og institutioner om, hvorfor statslige relationer er vigtige, hvis man ønsker at få foden inden for på det kinesiske marked.

- I Kina er erhvervslivet langt tættere koblet til det politiske niveau. Det er vigtigt med de rette relationer, hvis man ønsker at indgå virksomhedsaftaler derude. Et seminar som dette kan forhåbentlig give en række virksomheder og institutioner nyttig og god viden om de kinesiske forhold og procedurer, fortæller Karsten Søndergaard, der er borgmester i Egedal Kommune og formand for Bycirklen-samarbejdet i 2017.
 

Tæt samarbejde med Kina

Bycirklen har siden 2007 haft et tæt samarbejde med den kinesiske storby Wuxi, og Bycirklen har i løbet af årene været med til at åbne døre for flere danske virksomheder, så de har kunnet lave aftale med kinesiske samarbejdspartnere.

- Bycirklen har fået opbygget en unik position og relation til Wuxi. Vores samarbejde har høstet meget ros fra både kinesisk og dansk side, og jeg håber naturligvis, at flere danske virksomheder kan gøre forretning i Kina med hjælp fra Bycirklen i de kommende år, siger Karsten Søndergaard.

Over 40 virksomheder og institutioner deltog ved onsdagens arrangement, der foregik i World Trade Center i Ballerup.