Afrikanske savannedyr lyser op på cykelstien

Illustration superZOOkelsti

Lysende skulpturer af blandt andet afrikanske savannedyr skal gøre det sjovt at cykle til skole og huske cykelhjelmen. Tag den første cykeltur på verdens første SuperZOOkelsti d. 2. maj.

Nyhed skrevet af Kirsten Sterling |16-04-2018

Hvordan kan man motivere skoleelever til at vælge den mest sikre cykelsti til skole? Og hvad kan man gøre for at få dem til at huske cykelhjelmen?

Egedal Kommune valgte at løse udfordringen sammen med de elever, der skal bruge cykelstien, blandt andet gennem en workshop med 70 elever fra Lærkeskolen. Resultatet er en meget utraditionel og meget innovativ løsning.

Den nye og helt unikke SuperZOOkelsti bliver indviet d. 2. maj og her kan du være med til at efterprøve den.

Få dit eget lysshow på cykelstien

I to områder på cykelstien, der løber langs med S-banen mellem Veksø og Stenløse, vil der blive opstillet i alt 9 store skulpturer af forskellige dyr som elefant, zebra og sommerfugl med en højde på helt op til 2,2 meter.

Dyrene er udført i corten og har indbyggede LED lys, der vil lave et kort lysshow, når en cyklist med en chip på cykelhjelmen kommer forbi. Der er op til 6 forskellige lysshows man kan vælge imellem via en hjemmeside.

- De lysende dyr er ikke bare en sjov gimmick, men et reelt tiltag til at få flere børn til at cykle og til at bruge cykelhjelm. Med smart teknologi kan vi opmuntre folk til nye vaner på en sjov måde. Og det fungerer bedre end formaninger - både for børn og voksne, siger Bo Vesth, der er formand for Egedal Kommunes Teknik- og Miljøudvalg.

Cykelsti kan bruges til undervisning

Mens formålet i første omgang er at få eleverne til at benytte cyklen endnu mere, kan SuperZOOkelstien også bruges til undervisning i smart teknologi og programmering i folke- og ungdomsskole.

- Vi har gjort det tekniske design bag de lysende dyr fleksibelt, så elever kan prøve deres egne ideer til programmering af i virkeligheden og se resultatet med det samme, når de cykler en tur forbi dyrene, siger Sune Schøning, der er projektleder for Lighting Metropolis i Egedal Kommune.

Lighting Metropolis

Egedal SuperZOOkelsti støttes af Supercykelstipuljen og InterReg. Projektet er det første af i alt tre Lighting Metropolis EU-projekter, hvor Egedal Kommune samarbejder med otte andre kommuner, universiteter og virksomheder i Øresundsregionen om at skabe fremtidens urbane og intelligente lys.

Her kan du se projektbeskrivelserne for de tre projekter og læse mere om Egedal Kommunes deltagelse i Lighting Metropolis.

Tid og sted:

Lokation:
Kantinen, Lærkeskolen,
Præstegårdsvej 30, 3660 Stenløse

Dato/tidspunkt:
02-05-2018 kl. 18:00 - 19:30

Program:
Vi serverer kaffe, the, vand og en pizzaslide mens Borgmester Karsten Søndergaard og en elev fra Lærkeskolen vil fortælle om projektet.

Derefter uddeler vi chips til cykelhjelmen og vi kører en fælles cykeltur via SuperZOOstien til Veksø.