Kom til inspirationsmøde om det gode boligliv

Hjem til den tredje alder

Vær med, når Egedal Kommune i samarbejde med Bolius inviterer til inspirationsmøde om det gode boligliv i den tredje alder. Det sker tirsdag den 18. september 2018 klokken 17.00 til 19.00 på Rådhuset i Egedal.

Nyhed skrevet af Marianne Brandt |27-08-2018

Behovet for at bo godt bliver ikke mindre med alderen, men kravene til din bolig ændrer sig.

Egedal Kommune har rigtig mange parcelhuse opført i 1960'erne og 1970'erne, hvoraf mange bebos af borgere over 65 år. Med tiden kan vedligeholdelse af hus og have blive en belastning, der kan være langt til indkøb, eller økonomien kan blive for stram. Nogle ønsker at blive boende i parcelhuset, mens andre ønsker at flytte til en mindre bolig. Fælles for begge er, at mulighederne ikke altid overvejes i god tid.

Planlæg dit boligliv

- Som forebyggelsesvejleder foretager vi de lovpligtige forebyggende hjemmebesøg til borgere fra 75 år og opefter - i nogle tilfælde også borgere fra 65 års alderen. Her får vi blandt andet mulighed for at drøfte hverdagens gang, sundhed og tanker om fremtiden, siger forebyggelsesvejleder i Egedal Kommune Doris Skov Larsen og fortsætter:

- Vi oplever ofte, at tanker om fremtidig bolig fylder en del i samtalen. Der kan være behov for at forebygge den afmagt, der kan opstå, når alder, helbred eller økonomi bliver en begrænsende faktor. Vi anbefaler derfor at planlægge sit boligliv i god tid - og gerne før, man nærmer sig de 65.

Få tips og idéer

Der vil blive mulighed for at få svar på spørgsmål om hus og have, boformer, boligøkonomi, fællesskaber mm., når Bolius gæster Rådhuset i Egedal.

- Vi ønsker at inspirere og sætte tankerne lidt i gang hos borgerne i Egedal om det gode boligliv i den tredje alder. Vi er derfor utroligt glade for, at fagekspert og arkitekt Tine Nielsen fra Bolius kommer til Egedal og fortæller om kampagnen 'Hjem til den tredje alder', siger forebyggelsesvejleder i Egedal Kommune Tina Løvberg.

På temamødet fortæller projektleder for byudvikling Henrik Wolfhagen om planer og visioner for byudvikling i Egedal kommune. Ligesom du også kommer til at møde forebyggelsesvejlederne i Egedal Kommune, Doris Skov Larsen og Tina Løvberg.

Hjem til den tredje alder

Du kan læse mere og få tips og tricks og gode råd til hus og have, fællesskab, boligøkonomi og boformer - eller få inspiration fra andre, der allerede har indrettet sig til den tredje alder på hjemmesiden Hjem til den tredje alder

Hjem til den tredje alder er et initiativ skabt af Realdania og Bolius for at sætte fokus på de behov, vi har til boligen, og hvordan de kan ændre sig med tiden.

Tilmeld dig

Der er begrænset antal pladser til arrangementet. Tilmelding kan ske fra den 28. august 2018 via linket nederst eller evt. ved at ringe til Egedal Sundhedscenter på telefon 7259 6799. Det er gratis at deltage.