Thyra Frank besøgte Plejecenter Egeparken

ældreminister

Sammenhæng og gode relationer. Det var hvad Egedal viste Thyra Frank, ældreminister, da hun mandag 20. august besøgte Plejecenter Egeparken.

Nyhed skrevet af Christina Adler Jensen|21-08-2018

Plejecenter Egeparken stod klar i 2016 og udmærker sig ved at være bygget sammen med Egedal Rådhus og Egedal Sundhedscenter. Sygeplejersker, terapeuter og plejepersonalet har hermed gang på samme matrikel som myndighedsfunktionen og det skaber gode samarbejder blandt medarbejderne og for borgerne betyder det een indgang til kommunens ældre-omsorg.

- Det er første gang jeg oplever et plejecenter, der er bygget sammen med rådhus og sundhedscenter. At samle det giver god mening for borgerne og for kommunen er det en smart måde at udnytte ressourcerne, fortalte Thyra Frank efter rundturen.

Demens skaber udfordringer

Erik Petersen er Centerchef for Sundhed og Omsorg og dermed også chef for plejecentrene. Han benyttede besøget til at få talt fremtidens udfordringer frem:

- 90 % af vore beboere på plejehjemmene lider af en eller anden form for demens. De er dårligere end tidligere tiders beboere og det skaber et stort behov for plejepersonale. Men vi har, ligesom alle andre plejecentre, svært ved at rekruttere nok personale. Vi mangler 20 SoSu'er til ældreområdet og vi mangler også elever, fortalte Erik Petersen.
Thyra Frank delte den lokale bekymring for det manglende plejepersonale og fortalte, at det er vigtigt at få fortalt de gode historier, så unge kan se sig selv i et job, som for Thyra Frank selv, har været meget givende. - Vi skal dele de gode oplevelser og huske at fortælle, når det går godt, sagde Thyra Frank.

Lokal udfordring på national dagsorden

Vicky Holst Rasmussen, formand for Social- og Sundhedsudvalget var glad for at få delt kommunens lokale udfordringer med ældreministeren: - Det er ikke kun et Egedal problem at sikre fremtidens plejepersonale til vores ældre, så jeg er meget tilfreds med, at vi har fået det videre på den nationale dagsorden. Allerede nu møder vi ældre borgere, der har brug for mere pleje end tidligere og den udvikling vil fortsætte, så der skal gang i rekrutteringen på uddannelserne, vurderer Vicky Holst Rasmussen.

Også borgmester Karsten Søndergaard var tilfreds med besøget: - Vi har fået vist ministeren, at Egedals nyeste plejecenter skaber bedre rammer for det sundhedsfaglige arbejde og dermed også for borgerne. At samle fagligheden på en matrikel giver bedre grobund for det samarbejde omkring borgerne, der er så vigtigt.