Skip to content back to nav
 
 

Lokalplan Smørum Vest

Lokalplan53

Byrådet vedtog onsdag den 19. december Lokalplan 53 for byudviklingsområdet Smørum Vest. Lokalplanen gør det muligt at bygge op til 250 boliger og en daginstitution. Derudover sikres store grønne friarealer og kobling til den eksisterende by.

Nyhed skrevet af Vibeke Toft|21-12-2018

Efter høringsperioden har Byrådet vedtaget Lokalplan 53 for byudvikling af Smørum Vest. Lokalplanen fastlægger områdets overordnede struktur og inddeler bydelen i fire boligområder, et område til en ny daginstitution og et erhvervsområde omkring Schæfergården.

- Jeg er glad for, at lokalplanen på en og samme tid giver mulighed for meningsfuld byudvikling og fastholdelse af store områder med grønne friarealer. Det handler jo om at skabe gode rammer omkring boligen, børnene, infrastrukturen og fritidslivet - både for dem, der allerede bor i Smørum Vest og dem, der flytter dertil, siger formand for Planudvalget, Ib Sørensen.

Udvikling, natur og infrastruktur 

Lokalplanen gør det muligt at bygge op til 250 tæt-lave boliger og en ny daginstitution i området. Samtidig har den fokus på at bevare den beskyttede natur og sikre en god infrastruktur i og omkring Smørum Vest.

Beplantning, opholdsarealer og muligheder for aktivitet i de fælles grønne friarealer skal biddrage positivt til det sociale miljø. Der vil også blive etableret nye veje og stier med gode forhold for cyklister og fodgængere. Navnene til de nye veje er allerede besluttet og godkendt. Den nye stamvej kommer til at hedde 'Schæfergårdsvej', og navnene på vejskiltene til de syv nye sideveje bliver: Vædderengen, Fåreengen, Lammeengen, Bedeengen, Gimmerengen, Uldengen og Skindengen.