Skip to content back to nav
 
 

Å Marie overtager grødeskæring

Grødeskæring af vandløb

Efter den første måneds grødeskæring i Værebro Å, opgiver det private firma at fortsætte arbejdet. Egedal Kommune overtager foreløbigt opgaven fra sin egen båd ’Å Marie’, der før har skåret grøde i åen.

Nyhed skrevet af Frederik Roed|18-07-2018

Tidligere på året vandt det private firma WP Værktøj/Vandpleje udbuddet af opgaven med at skære grøde og sikre vandgennemstrømning i Værebro Å. Men efter årets første grødeskæring har entreprenøren ønsket at blive løst fra kontrakten.

Det private firma ville skære vandplanterne ned med en anden type materiel end det, der hidtil har været benyttet til grødeskæring i åen, men det har flere steder vist sig for vanskeligt i det ujævne terræn langs åen.

- Entreprenøren har nok fejlvurderet opgaven med at skære grøde i Værebro Å og har selv ønsket at udtræde af kontrakten med Egedal Kommune. For at sikre, at vi overholder vandløbsregulativet og får gennemført de næste to grødeskæringer som planlagt, har vi valgt at indsætte vores egen båd 'Å Marie', der også tidligere løste opgaven med sine påmonterede klippere, siger centerchef for Teknik- og Miljøudvalget, Ingela Karlsson.

Efter sommerferien skal politikerne tage stilling til, hvordan opgaven med grødeskæringen fremadrettet skal løses i Værebro Å.

 

 

Læs også ...