Skip to content back to nav
 
 

Gratis kontorlokaler under sporarbejdet

Modelfoto: Borgerne i Egedal kan låne kontorlokaler af kommunen under sporarbejdet.

Sommerens sporarbejde på S-banen vil forlænge rejsetiden for de mange borgere, der dagligt pendler til og fra arbejde i hovedstaden. Derfor vil Egedal Kommune nu tilbyde gratis kontorlokaler. Idéen kommer fra en gruppe pendlere, der frygter tre timers daglig transporttid.

Nyhed skrevet af Frederik Roed|24-05-2018

Hele sommeren fra 1. juni til 26. august kører der ikke S-tog mellem Valby og Frederikssund. Det bliver især en udfordring i myldretiden, hvor borgerne skal forvente væsentlig længere rejsetid med togbusserne og en væsentlig øget bil- og bustrafik på Frederikssundsvej og tværvejene.

DSB har eksempelvis beregnet, at rejsetiden med togbusserne fra København til Egedal kan blive forlænget med ca. en time i myldretiden, hvilket vil give en samlet rejsetid på 1 time og 40 minutter - hver vej.

Det er bagrunden for, at Egedal Kommune nu vil stille gratis kontorlokaler til rådighed fra mandag til fredag fra klokken 8.00 til 17.00 i Stenløse Kulturhus.

- Vi forudser, at rigtig mange borgere fra 1. juni pludselig får rigtigt langt til deres arbejdspladser i København, ligegyldigt om de vælger togbusser, bil eller cykel. Derfor har vi besluttet at stille gratis lokaler til rådighed her i kommunen, hvor man kan etablere små arbejdsfællesskaber eller få mere tid til arbejde alene, siger centerchef for Plan, Kultur og Erhverv, Katrine Buhl Møller.

Borgere fik en god idé

Idéen kommer ikke fra kommunen selv, men fra en gruppe borgere i Egedal, der har behov for at kunne arbejde nogle dage sammen som kollegaer, uden først at bruge halvanden time på arbejde til København.

- Jeg skrev faktisk i desperation til Egedal Kommune, fordi jeg tænkte at de måske kunne hjælpe, når min rejsetid til og fra arbejde pludselig bliver fordoblet fra 1. juni. Herefter spurgte jeg nogle af mine kollegaer på arbejdet, om de ville være med, hvis ledelsen også kan se idéen. Og heldigvis vil Egedal Kommune gerne stille lokaler til rådighed i kulturhuset, siger Heidi, der til daglig bor i Stenløse og arbejder i Erhvervsstyrelsen på Østerbro.

Egedal Kommune vil stille lokalerne til rådighed fra fredag den 1. juni til fredag den 24. august i tidsrummet fra klokken 8.00 - 17.00. Alle lokaler har borde, stole, WiFi og mulighed for at brygge kaffe og te.

Vil du spare transporttid og arbejde tæt på?

Hvis du som borger tænker, at det er en service du godt vil benytte dig af i sommerperioden, skal du skrive en mail til kulturogfritid@egekom.dk med navn og adresse samt oplysninger om, hvor og hvornår du forventer at ville booke i perioden. 

På egedalkommune.dk/sporarbejdet har vi samlet en række nyttige links til sider, hvor du kan finde mere information om sporarbejdet, togbusserne, cykelmuligheder, samkørsel m.m.
 

Læs også ...