Skip to content back to nav
 
 

Kommuner skaber nye muligheder i Kina

Med Bycirklen som 'døråbner' lykkedes det for den danske medicinalvirksomhed LEO Pharma at lave en aftale med Peoples' Hospital no 2 i Wuxi

Den danske medicinalvirksomhed LEO Pharma har sikret sig en potentiel kinesisk forretningsmulighed takket være det strategiske kommunesamarbejde 'Bycirklen'. Det vil også komme Egedal til gode, mener borgmester Karsten Søndergaard.

Nyhed skrevet af Lasse Munkholm (Ballerup Kommune)|24-05-2018

Det strategiske samarbejde mellem kommunerne Ballerup, Frederikssund og Egedal, kaldet Bycirklen, kan vise sig at have været en vigtig brik i et potentielt kinesisk eventyr for den danske medicinalvirksomhed LEO Pharma, der er beliggende i Ballerup.

Kommunerne har de sidste ti år opbygget en stærk relation til den kinesiske storby Wuxi, og det er den relation, der nu har givet LEO Pharma adgang til et stort hospital i Wuxi, der har speciale i blandt andre hudsygdomme. Sygdomme der er LEO Pharmas primære forretningsområde.

- Jeg er naturligvis meget glad for, at Bycirklens stærke relationer til Wuxis lokale regering har kunnet åbne dørene for LEO Pharma. LEO Pharma er en betydningsfuld lokal virksomhed i Bycirklen, så det er kun glædeligt, hvis vi kan være med til at skabe udvikling for vores erhvervsliv, siger Jesper Würtzen, der er borgmester i Ballerup Kommune.

Borgmester i Egedal Kommune, Karsten Søndergaard, glæder sig over Bycirklens evne til at skabe muligheder på det kinesiske marked. Det vil også komme Egedal til gode, mener han.

- Det er mange års arbejde med at udvikle relationer til millionbyen Wuxi, der har skabt et helt særligt handelsvindue til vores tre nordsjællandske kommuner. Det kan også komme vores lokale virksomheder i Egedal til gode. Vejen er banet og mulighederne er der, hvis virksomhederne vil. Vores erhvervskoordinator hjælper gerne med at skabe de rigtige kontakter, siger Karsten Søndergaard.

Frugtbart møde mellem LEO Pharma og hospital

Denne gang var det Ballerup, der var med i Kina som repræsentant for Bycirklen, da LEO Pharmas kinesiske koncerndirektør Byron Yin og LEO Pharmas globale Public Affairs direktør Tine Rikke Jørgensen mødtes med hospitalsledelsen på Wuxi's No. 2 People's Hospital i midten af april måned.

- Vi har samarbejdet med Bycirklen i flere måneder om besøget, og vi er rigtig glade for Bycirklens opbakning, og at det stærke samarbejde med Wuxi nu også kan skabe nye markedsmuligheder for LEO Pharma i Kina, siger Tine Rikke Jørgensen.

LEO Pharma og Bycirklen arbejder nu videre på at etablere et mere formelt samarbejde med hospitalet i Wuxi.