Skip to content back to nav
 
 

Tænk alternativt, når S-toget snart stopper

Vælg cyklen på din alternative rute

Fra fredag aften den 1. juni og hele sommeren betyder sporarbejdet, at der ikke kører S-tog mellem Frederikssund og Valby. Det giver trængsel på vejene, hvis alle tager bilen. I stedet kan du overveje cykel, samkørsel eller alternative ruter med bus eller andre tog.

Nyhed skrevet af Frederik Roed|30-05-2018

Når du mandag morgen den 4. juni skal på arbejde, så glem S-toget. Det kører ikke mellem Frederikssund og Valby hele sommeren frem til den 26. august. I stedet kører der togbusser, men de giver en væsentlig længere rejsetid. 

Du kan også godt nedprioritere bilen som det mest oplagte alternativ. Der bliver nemlig trængsel i myldretiden på Frederikssundsvej og alle tværvejene, hvis 60.000 S-togspassagerer skifter til bil og togbusser. 

Find alternative ruter til og fra arbejde

Derfor anbefaler Movia og DSB, at du finde alternative ruter, der kan gøre din rejse lidt nemmere og hurtigere.

Tjek rejseplanen.dk, der med få klik giver dig de mest oplagte alternative ruter, der ofte går lidt på tværs af Frederikssund-linjen og kombinerer eksempelvis S-busser, togbusser og DSBs almindelige tog fra Roskilde og Farum.

dsb.dk/kampagner/spor18/ kan du se alle de alternative muligheder, der indbefatter tværgående togbusser, der ikke skal holde i kø sammen med alle bilerne på Frederikssundsvej.

Kombiner cykel og andre tog

De energiske kan selvfølgelig cykle hele vejen på Supercykelstien C97 fra Frederikssund til København, men du kan også med fordel kombinere cykel og andre tog som en del af din alternative køreplan.

Cyklen kan ikke komme med i togbusserne, men hvis du f.eks. bor i Ganløse så kunne en rask 25 minutters cykeltur på 8 kilometer til Værløse Station og videre med S-tog til København måske være en mulighed. 

Hvis du bor i Smørum kunne en 35 minutters cykeltur på 12 kilometer bringe dig til Høje Taastrup Station, hvor der både kører regionaltog og S-tog.

Tjek dsb.dk/kampagner/spor18/

Cyklistforbundet forlænger Vi Cykler Til Arbejde kampagnen, så du kan vinde flotte præmier og cykle med dine kollegaer hele sommeren frem til 26. august.

Læs mere på www.vcta.dk/vicyklerstadig

Samkørsel - del en bil med din nabo eller kollega

En nem måde at komme let til og fra arbejde, er samkørsel, hvor du deler bil med en nabo eller kollega, der skal samme vej. Det begrænser samtidig antallet af biler på Frederikssundsvej og parkeringspladserne.

Opret en kørselskalender i gratisprogrammet Doodle, mail kalenderen til dine potentielle medpassagerer og hent app'en Doodle. Så er du klar til samkørsel.

Du kan også benytte de etablerede samkørsels-sider som gomore.dk eller samkorsel.dk.

egedalkommune.dk/sporarbejdet har vi samlet alle en række nyttige links til sider, hvor du kan finde mere information om sporarbejdet, togbusserne, cykelmuligheder, samkørsel m.m.