Velbesøgt workshop om fremtidens dagtilbud

visionsoplæg

130 mennesker var i sidste uge samlet til workshop på Egedal Rådhus for sammen at tænke nye input frem til kommunens kommende vision for dagtilbudsområdet.

Nyhed skrevet af Christina Adler Jensen|27-11-2018

Alle forældre fra dagtilbudsområdet var inviteret af Familieudvalget til visions-workshop. Workshoppen var arrangeret som en inspirerende markedsplads, hvor 34 medarbejdere fra Egedal Kommunes dagtilbudsområde holdt spændende oplæg om alt fra leg til børneperspektiver og forældre samarbejde.

Nicholas Lindskov var en af de mange forældre, der var mødt op til visions-workshoppen.

- Det er spændende, at vi forældre bliver inviteret med ind, og jeg er glad for, at kommunen vil høre på os. I aften har det været fedt at høre, hvor engageret personalet er. Den gamle skrøne om, at pædagoger sidder dagen lang og drikker kaffe, passer bestemt ikke. De brænder virkelig for deres arbejde og vores børn, siger Nicholas.

Seriøs leg

Med den nye dagtilbudslov, der blev vedtaget i forsommeren, er b.l.a. leg kommet i fokus i lovgivningen. På workshoppen fortalte Børnehuset Paletten, hvordan de arbejder med legen - og tager den meget seriøst. Her lærer børnene via rollelege nemlig at agere på forskellige måder og prøve forskellige roller af.

- Børn leger jo hele tiden. Men med vores pædagogiske fokus kan vi støtte børnene i deres leg og udvikling. Vi skal lege mere bevidst. Det har været rigtig givtigt at være med her i dag og holde oplæg, for det har sat tanker i gang om, hvad vi gør og hvorfor, fortæller Heidi Andersen, der er leder af Børnehuset Paletten.

Børnene er eksperterne

Markedspladsen inspirerede de mange deltagere. 250 dialogkort med inputs fra deltagerne blev afleveret til videre bearbejdelse i administrationen, som skal komme med et udkast til visionen til Familieudvalget i marts 2019.

Carina Buurskov, formand for Familieudvalget, takkede deltagerne for deres mange tanker og store engagement. Men inden deltagerne gik ud i vintermørket, skulle de lige med et ord beskrive: "Hvad bør kendetegne dagtilbud i Egedal Kommune?". 130 ord fløj op på den store skærm og især de fire ord "kvalitet, nærvær, tryghed og pædagoger" gik igen.

- Workshoppen har givet os et rigtig godt fundament for visionsarbejdet. Nu glæder vi os til at læse alle dialogkortene igennem, og så skal vi ud og spørge de virkelige eksperter - nemlig børnene. Familieudvalget tager simpelthen på besøg i flere institutioner, og så vil vi tegne det gode børneliv frem sammen med børnene, fortæller Carina Buurskov.

Egedals kommende vision for dagtilbudsområdet forventes vedtaget i foråret 2019 og forventes sendt i høring i bestyrelserne fra marts 2019.