Dansk musik i Egedal

header spil dansk

Foreninger, frivillige, virksomheder og kommunale organisationer står bag en bred palet af aktiviteter under Spil Dansk-ugen i Egedal. Der er noget for enhver smag og til alle aldre, når musikken spiller i uge 44.

Nyhed skrevet af Vibeke Toft|26-10-2018

I forbindelse med den landsdækkende event 'Spil Dansk' er der igen i år masser af musik i Egedal. Fra den 29. oktober til den 4. november byder forskellige aktører i kommunen på alt fra koncerter og foredrag til fællessang og coachingforløb - og der er tilbud til såvel store som små.

- Den måde, som vi i styregruppen lægger op til samarbejdet om Spil Dansk på, hylder initiativet og engagementet omkring musikken hos den enkelte arrangør. Spil Dansk bliver til lige netop det, som de involverede selv lægger af energi i projektet, siger tovholder på Spil Dansk i Egedal og kommunens musikskoleleder Mikkel Benn.

Det spiller blandet andet på rådhuset

På selve Spil Dansk Dagen - torsdag den 1. november - fejrer Egedal Kommune sangglæden med fællessang på Egedal Rådhus, hvor elever fra folkeskolernes 4. klasser synger sammen med medarbejderne. Det sker sammen med pianist Nicholas Kingo og sangeren Anna Kruse. Rådhuset lægger i forvejen rum til morgensang for medarbejderne én gang om måneden. Musiklærerne i folkeskolerne har øvet sangene med eleverne i musikundervisningen, så der har også været en masse læring i fællessangprojektet.

Der er masser af musik i Egedal under Spil Dansk-ugen. Klik her og se hele programmet, der blandt andet byder på en række offentlige arrangementer.

Nye og gamle tilbud for fuld musik

- Spil Dansk har en god balance i forhold til at afprøve nye koncepter og stadig tage de sikre kort hjem. Det gør det muligt for kommunerne at samarbejde med erhvervsliv og brancheforeninger og få musikken ud i nye afkroge og sammenhænge, siger Mikkel Benn.

Egedal er én blandt 28 kommuner, der arbejder direkte sammen med Spil Dansk-foreningen. Spil Dansk har predefineret konceptet og gør det enkelt at kommunikere projektet til potentielle lokale aktører og giver kulturlivet en række muligheder for at kickstarte nye tilbud og samtidig støtte op om mange af de initiativer og traditioner i Egedal, der allerede er i gang.