Skip to content back to nav
 
 

Lysinstallation bliver ikke installeret

Lysinstallation

Egedal Kommune opgiver nu at gennemføre et kunstprojekt til 420.000 kroner, hvor en cirkel af lys skulle skabe liv på Rådhustorvet. Projektet har vist sig for vanskeligt at realisere.

Nyhed skrevet af Frederik Roed|07-09-2018

Tidligere på året besluttede politikerne i Egedal Kommunes kunstråd, at den svenske kunstner Milo Lavén skulle udforme en lysinstallation for at skabe stemning og liv på Rådhustorvet i Egedal By.

Kunstværket skulle have haft økonomisk støtte fra det regionale projekt Lighting Metropolis, der til og med i år arbejder med urban og intelligent belysning.

Nu viser det sig imidlertid, at det lokale lysprojekt i Egedal By har vist sig for vanskeligt at realisere, både teknisk og tidsmæssigt.

- Vi har måttet erkende, at idéen med en 'svævende' lysende cirkel, der automatisk skulle kunne hæves op og ned over torvet, var for sårbar rent driftsteknisk. Samtidig har projektet vist sig vanskeligt at gennemføre inden for den tidsramme som Lighting Metropolis arbejder efter, hvor alle belysningsprojekter afsluttes i år, forklarer centerchef for Plan, Kultur og Erhverv, Katrine Buhl Møller.
 

Læs også ...