Dronning Alkohol besøgte Ølstykke

Foredragsholder Anna Marie Aggerholm

25 interesserede tilhørere fik en personlig beretning fra den tidligere alkoholiker, Anna Marie Aggerholm, der torsdag eftermiddag besøgte Egedal Kommunes Rusmiddelteam.

Nyhed skrevet af Susanna Asven|05-04-2019

- Afhængighed af alkohol og stoffer er lige så almindeligt som svamp mellem tæerne, begynder Anna Marie til spredt latter. Og det er min motivation for at rejse rundt og holde foredrag. Det klassiske billede af alkoholikeren som en forhutlet mand på bænken med en pose øl, holder ikke. Selv var jeg direktionssekretær i spadseredragt og høje hæle, da min alkoholisme blomstrede allermest. Udadtil var der ikke en finger at sætte på mit hjem eller min påklædning, men indadtil var alt kaos.

- Alkoholikere har brug for hjælp. Jeg skulle ikke have hjælp til at stoppe, men hjælp til ikke at begynde igen, fortsætter Anna Marie Aggerholm. Vendepunktet kom, da først en kollega tog fat i mig og da mine forældre efterfølgende fik mig indskrevet på Minnesota-kuren i 1999. Og i næste måned får jeg min 20-års mønt for afholdenhed hos Anonyme Alkoholikere.

Tag imod hjælp til misbrugere og pårørende

- Jeg er glad for at se, at der er nogle fantastiske tilbud til pårørende i Egedal Kommune - og tag nu imod tilbuddene, indskærper Anna Marie og fortsætter sin fortælling om, hvordan hendes 37-årige søn fortsat modtager hjælp for at bryde mønstre for medafhængighed, der blev grundlagt tidligt i barndommen. Det er aldrig for sent at tage livtag med medafhængighed, også selv om alkoholikeren for længst er død, slutter Anna Marie, før der tages hul på spørgsmål fra tilhørerne.

Workshop for pårørende

To gange om året afholder Rusmiddelteamet i Egedal Kommune en 2-dages workshop for pårørende til misbrugere af alkohol eller stoffer. Næste workshop afholdes den 12.-13. april 2019 og der er stadig enkelte pladser. Interesserede kan kontakte Rusmiddelteamet på 7259 6486.