Ministerbesøg i Egedal Sundhedscenter

Ministerbesøg

- Sundhedscentre som dét i Egedal er noget af det, vi vil prioritere i fremtidens sundhedsvæsen.
Sundhedsminister Ellen Trane Nørby(V)

Nyhed skrevet af Julie Aebischer Nørgaard|14-01-2019

TV2Lorry dækkede ministerbesøget i Egedal Sundhedscenter fredag den 11. januar. Se film fra besøget i Sundhedscenteret her TV2LORRY

Ellen Trane Nørby udtalte sig til Lorry og Leder af Hjemmepleje, Sundhed og Træning, Britt Rosendahl.

- Vi skal have styrket det nære sundhedsvæsen, og det er Egedal i den grad lykkedes med. Og så samarbejder Egedal også med de omkringliggende kommuner, og det har vi behov for at styrke i den kommende tid med en sundhedsreform, siger Sundhedsminister Ellen Trane Nørby (V).

Vi samler Kræfterne

Egedal Kommune indgår blandt andet i et tværkommunalt samarbejde om kræftrehabilitering mellem Rødovre, Gladsaxe, Furesø, Egedal, Herlev, Ballerup, Gentofte, Lyngby-Taarbæk og Rudersdal. De ni kommuner samarbejder om, at tilbyde rehabiliterende tilbud på tværs af kommunegrænserne.

Samarbejdet hedder 'Vi samler kræfterne', og består af en lang række sammenhængende indsatser, der hjælper den enkelte borger til at leve et så selvstændigt og meningsfuldt liv som muligt, både under og efter sygdommen.

- Jeg håber, ministeren bliver inspireret af de gevinster, vi synes, at vi har høstet her. "Vi samler kræfterne" er jo et spændende projekt, hvor borgerne også rejser på tværs af kommunegrænserne for at få en god ydelse, og der har vi en masse gode resultater, siger Britt Rosendahl, Leder af Hjemmepleje, Sundhed og Træning.