Skip to content back to nav
 
 

10 Egedal-unge blev en del af noget større

DBUs motto er En del af noget større...

Unge fra Egedal har gennemført Projektet Ledelse og Idræt. Tirsdag fik de diplom på, at de kan lede unge i idræt. Med i baggagen fik de også bedre selvværd og flere muligheder i fremtiden

Nyhed skrevet af Christina Adler Jensen|25-06-2019

Projektet Ledelse og Idræt for Unge (LIFU) er et uddannelsesforløb, der skal ruste unge til at finde uddannelse og job i fremtiden. Forløbet er en blanding af workshop og praktik og tæller som en del af 10.klasseuddannelsen. 

Et skridt foran i køen

De unge har fået redskaber til at lede en børnegruppe i idræt og har modtaget teoretisk undervisning og været i praktik i en idrætsklub. Borgmester Karsten Søndergaard har fulgt projektet fra start. Til afslutningen sagde han til de unge: 

- I er fremtiden. Både i kommunen og i Danmark og i fortjener at være godt rustet til fremtiden. I er på vej videre i uddannelse og job og i kan virkelig bruge det her til noget. Unge der har gennemgået lederuddannelse i idræt er bedre til at tage ansvar og kender værdierne af at være en del af et fællesskab. Når i skriver det her på jeres CV så er i allerede et stykke foran i køen, sagde Karsten til diplomoverrækkelsen

Hvordan får man børn til at lytte?

10 elever fra 10. klassecenter i Jørlunde har gennemført projektet. Blandt andet Lærke og Ida:

- Det har været spændende og lærerigt. I projektet har jeg lært hvordan man får børn til at lytte og hvordan forskellige børn agerer. Vi var i praktik en badmintonklub og prøvede at undervise små børn og der fik vi hjælpemidler til hvordan man får dem alle sammen til at gøre det samme på samme tid. Det kan jeg bruge for jeg vil gerne arbejde med børn, fortæller Ida fra 10. Klassecentret i Jørlunde, fortalte Lærke til Diplomoverrækkelse. 

Læring og dannelse

Selvom DBU er ophavsmænd til ideen giver Projektet Ledelse og idræt ikke kun sved på panden men også læring:

- Projektet er læring i praksis. Hvor man konkret får afprøvet de færdigheder man tillærer sig. Og jeg er sikker på, at det her kan løftes med ind i de unges videre uddannelse og jobvalg. Man står lidt stærkere, når man har afprøvet sig selv i nye situationer. Og det må man sige de unge her har, siger Betina Hilligsøe, der er formand for Skoleudvalget i Egedal Kommunes Skoleudvalg.
Også formand for Kultur- og Erhvervsudvalget Charlotte Haagendrup er begejstret for projektet:
- Danmark er et foreningsland og det er vigtigt, at frivillighedskulturen føres videre. Med projektet her sættes der også fokus på den dannelse, der netop sker, når man er en del af det aktive fællesskab. Når man er en del af noget større, så vokser man også lidt selv.

Fakta:

Projektet i Egedal er blevet til i et samarbejde mellem DBU, firmaet WESi3 og Egedal Kommune. DBU og firmaet WeSi3  har stået for den praktiske del af projektet mens Troels Birk og Henriette Nordvig fra Egedal Kommune har stået for den teoretiske del af undervisningen.