Porsebakken fyldte 50

Heidi og Jørgen

Aldrig før har beboerne på Plejecenter Porsebakken haft SÅ dejlig en fødselsdag. Leder Heidi Nielsen og hendes personale fik gjort dagen til den bedste for alle 48 beboere og deres gæster.

Nyhed skrevet af Julie Aebischer Nørgaard|15-06-2019

Vicky Holst Rasmussen, formand for Social- og Sundhedsudvalget bød velkommen til alle, der var med til at fejre Porsebakkens 50 års fødselsdag lørdag den 15. juni. Vicky overrakte efter en fin tale, et stort luftfoto af plejecentret til Heidi, som stolt gik rundt og fik vist det fine værk til hver eneste beboer.

Alt hvad hjertet begærer

Efter himmelsk grillmad og flamberede pandekager, kunne de fleste da lige klemme en is ned fra isvognen og gå amok i den mest imponerende kage bagt af Egedal Madservice. "Porsebakke-kagen" - en tro kopi af det 50-årige plejecenter. Et ungt Standard-dansepar fik særligt de mange mænds øjne til at trille rundt som flødekarameller i salen, mens de søde viser fra gamle dage fik flere damestemmer til at synge med.

Rørt til tårer

- Tak for en rigtig rigtig dejlig dag, siger en sød gammel dame til Heidi og et par af medarbejderne, da dagen er ved at være omme og sangen og dansen er slut. - Jeg kan mærke jeg bliver glad for at bo her, fortæller hun, med tårer der lister sig ned af kinderne.

For rigtig mange år siden, sådan ca. omkring år 1800, var det typisk et privat anliggende at sørge for de ældre borgere i det danske samfund, som ikke kunne klare sig selv. Det var ofte familie eller velgørenhed, der tog opgaven på sig i forhold til at passe de mest plejekrævende og syge ældre. Men med K.K. Steinickes socialreform i 1933 blev ældreforsorgen radikalt ændret, så det nu i højere grad blev en ret for de ældre og syge at få hjælp af samfundet.

Det betød, at der skete en ændring i, hvordan samfundet påtager sig de sociale forpligtelser overfor borgerne. I dag er både boligformen mere hjemlig, og medarbejderne gør deres bedste for at være tæt på de ældre.

Juni 1969

I juni 1969 flytter de første to beboere ind sammen med 1 ansat. I 2003 bliver der bygget et nye plejeafsnit med 18 boliger, og i 2010 udvider man igen med 18 boliger. I dag har Porsebakken så 48 boliger, og nu med ca. 50 medarbejdere til at tage sig af beboerne.