Skip to content back to nav
 
 

Vandet fra Ledøje må nu atter drikkes

Vanddråbe

Det installerede kulfilter har renset vandet og Styrelsen for Patientsikkerhed vurderer nu, at vandet fra vandhanen atter kan drikkes i Ledøje By

Nyhed skrevet af Christina Adler Jensen|03-06-2019

 

Siden 26. april 2019 har borgerne i Ledøje hentet drikkevand fra en opsat tank. Ledøje Vandværk har installeret et kulfilter der renser vandet og to analyser har nu bekræftet, at drikkevandet overholder kvalitetskravet på 0,01 µg/l.

Styrelsen for Patientsikkerhed vurderer derfor, at drikkevand fra Ledøje Vandværk igen kan bruges til alle formål i husholdningen. Vandet kan således igen anvendes til drikkevand, samt alle drikkevandslignende formål såsom madlavning mv.

 

- Det har været en svær tid for borgerne i Ledøje By, så jeg er utrolig glad for, at de nu kan drikke vandet direkte fra hanen igen. Sådan en hændelse sætter tanker i gang hos os alle: Vi kan ikke undvære vores drikkevand så vi skal passe godt på grundvandet, siger Egedal-borgmester, Karsten Søndergaard.

 

Fortsat overvågning

I sidste uge gav Egedal Kommune tilladelse til at installere et kulfilter på Ledøje Vandværk. To analyser har nu påvist at vandet efter kul-rensningen overholder kvalitetskravet på 0,01 µg/l. Ledøje Vandværk og Egedal Kommune overvåger drikkevandskvaliteten tæt i den kommende tid.

 

Ledøje Vandværks tilladelse til at rense med kulfilter er gældende i et år, og udløber derfor den 16. maj 2020. I perioden indtil tilladelsen udløber, skal det forbrugerejede Ledøje Vandværk have besluttet og gennemført en langsigtet løsning.