Egedals nye rådhus og sundhedscenter

Billede af rådhuset den 21. august 2014

Züblin A/S og Henning Larsen Architects opfører Egedal Kommunes nye bæredygtige rådhus og sundhedscenter.
Det bliver et smukt skiferklædt byggeri med CO2-reducerende taghave og et imponerende lyst borgertorv i centrum.

Et stort flertal i Kommunalbestyrelsen besluttede den 22. august 2012 at realisere byggeriet af et nyt rådhus og sundhedscenter til 330 millioner kroner.

I alt fem entreprenørteams har dystet om opgaven. Züblin-teamet med Henning Larsens internationalt anerkendte arkitekter, landskabsarkitekter fra SLA  og rådgivende ingeniører fra Henrik Larsen A/S og Jørgen Nielsen A/S vandt imidlertid på at levere 'det økonomisk mest fordelagtige tilbud', der lå 10 millioner kroner under udbudsprisen.

Lyst og energieffektivt

Der biver der tale om et usædvanligt smukt og sammenhængende byggeri, hvor den høje grad af bæredygtighed blandt andet betyder, at sundhedscenteret får en hel rådhushave på taget, der skal reducere CO2-udslippet og genanvende regnvandet.

Indvendigt bliver borgerne budt velkommen i et 950 kvadratmeter stort og meget lyst og imødekommende borgertorv, et atrium med amfiteatertrappe, fleksibel mødesal og udsyn til det åbne kontormiljø. Fra rådhuset bliver der direkte adgang til sundhedscenteret og de midlertidige boliger.

'Visionen for Egedal Rådhus og Sundhedscenter er, at skabe et sundt og inspirerende miljø, hvor medarbejdere og gæster er i centrum og hvor effektivitet, komfort og ansvarlighed er en naturlig del af formsproget. Målsætningen er at opnå et byggeri af høj kvalitet, der vil være attraktivt at bruge i mange år fremover'.
Züblin og Henning Larsen Architects

Fakta

Rådhuset og sundhedscenteret bliver opført i Egedal By med adresse på Dronning Dagmars Vej 200, 3650 Ølstykke - tæt på Egedal Station, hvor S-togene hyppigt kører mod København H og Frederikssund.

Rådhuset får fem etager med plads til 460 arbejdspladser, mens sundhedscenteret i et plan skal kunne facilitere 150 medarbejdere.
Dertil kommer 20 midlertidige boliger, der etableres oven på en del af sundhedscenteret.

Byggeriet koster netto 231,6 millioner kroner excl. moms, som finansieres gennem låneoptagelse i Egedal Kommunes eget såkladte SOLT-depot og betales tilbage over 25 år gennem blandt andet effektiviseringer.