Skip to content back to nav
 
 

Sporarbejde lukker S-banen

 
Sporarbejde

I påsken, forårets helligdage og fra 1. juni til 26. august kører der ikke S-tog mellem Valby og Frederikssund. Forvent længere rejsetid med togbusser.

Her på siden har vi samlet en række nyttige links til sider, hvor du kan planlægge din rejse på rejseplanen.dk og finde mere information om sporarbejdet, togbusserne, cykelmuligheder, samkørsel m.m.

I sommeren fra 1. juni til 26. august vil Egedal Kommune også stille lokaler til rådighed, som kan bruges som 'kontorfællesskaber' for de borgere, der ikke nødvendigvis behøver at pendle hele vejen til København for at arbejde.

Køreplaner for S-togsbusser

I påsken - fra onsdag aften den 28. marts til og med mandag den 2. april - kører der togbusser i stedet for S-tog mellem Frederikssund og Valby. Du skal være forberedt på, at rejsetiden i de fleste tilfælde bliver væsentlig længere end med S-toget.

rejseplanen.dk kan du se køreplanerne og rejsetiderne for S-togsbusserne i forårets helligdage.

Spor 18 har DSB samlet alt, hvad der er værd at vide om togbusserne mellem Frederikssund og Valby.

Nye spor Valby-Frederikssund

Banedanmark har samlet en række informationer på bane.dk, hvor du kan læse mere om projektet, støjgenerne, tidsplanen, kortet over arbejdet m.m.

Siden bliver løbende opdateret. 

Alternativer til bilen og togbusserne

Det kan være fristende at tage bilen, når S-toget ikke kører, men beregninger viser, at der bliver trængsel på vejene - især i juni og august måned, når alle skal til og fra arbejde. Derfor anbefaler vi, at du overvejer forskellige alternativer. 

Cyklen. Overvej at cykle helt eller delvist, når S-banen lukker. På supercykelstier.dk kan du se alle supercykelstierne, inklusiv Frederikssundruten 97. På siden finder du også et link til CykelPlanen App, der udregner den hurtigste cykelrute for dig.

Samkørsel. Overvej samkørsel, hvor du deler bil med din nabo eller kollega. Det sparer plads på vejene, når S-banen lukker. Du kan også finde nogen at køre sammen med på pendlernet.dk.

Andre bus- og toglinjer. Overvej andre ruter med den offentlige transport end du sædvanligvis vil bruge. Eksempelvis kan det måske være en fordel at tage buslinje 600S fra Ølstykke mod Roskilde, hvis du skal ind mod København. Eller måske er det en fordel at tage S-toget på Farumbanen.

Flextur. Overvej Movia Flextur, som er en slags minibus, som du let kan booke alle dage mellem kl. 6 og 23. Med Flextur kan du eksempelvis booke Flextur-bussen til stationerne i Farum eller Værløse, hvor S-toget kører ind til København. Du kan bliver hentet hvor som helst i Egedal og blive kørt hjem igen. 

'Kontorfællesskab' i Egedal. I sommeren fra 1. juni til 26. august vil Egedal Kommune stille lokaler til rådighed i Ølstykke, Stenløse og Smørum som kan bruges som 'kontorfællesskaber' for de borgere, der ikke nødvendigvis behøver at pendle hele vejen til København for at arbejde. Det kan være lokaler på biblioteket, kulturhuset eller rådhuset. Mere information følger.

Facebookgrupper om sporarbejdet

facebook.com/egedalkommune/ vil vi løbende opdatere dig på sporarbejdet og lukningen af S-banen og linke til rejseplanens køreplaner for S-togsbusser m.m. 

Banedanmark har også etableret Facebook-gruppen: facebook.com/valbyfrederikssund/, hvor de løbende fortæller om sporarbejdet.

Pendlersamarbejdet Frederikssundbanen har etableret Facebook-gruppen facebook.com/Togstop18/, hvor de har samlet relevant information til brug for de pendlere, der må undvære S-toget.

Flextur
Flextur er et supplement til den almindelige kollektive trafik


En Flextur er ikke som en almindelig bustur. Du kan nemlig blive hentet derhjemme, i svømmehallen, i biografen eller hvor som helst. Og du kan naturligvis blive kørt hjem igen. Med andre ord, kan du bestille en Flextur til det tidspunkt, du ønsker, for en Flextur har nemlig ingen fast køreplan.
Flextur køres af taxaer og liftvogne, men er ikke taxakørsel, da du ofte kører sammen med andre, der også har bestilt kørsel. Du kan derfor ikke altid være sikker på, at du bliver kørt direkte. Til gengæld kan du være sikker på, at du kun betaler for den direkte afstand mellem dine destinationer.
Kør alle dage mellem klokken 06 og 23
Du kan benytte en Flextur alle dage mellem klokken 06.00 og 23.00.