Skip to content back to nav
 
 

Sporarbejde lukker S-banen

 
Rutekort

Hele sommeren frem til den 26. august kører der ikke S-tog mellem Valby og Frederikssund. Forvent længere rejsetid med togbusser.

Her på siden har vi samlet en række nyttige links til sider, hvor du kan planlægge din rejse på rejseplanen.dk og finde mere information om sporarbejdet, togbusserne, cykelmuligheder, samkørsel m.m.

Læg en køreplan på rejseplanen.dk

Hele sommeren frem til den 26. august kører der togbusser i stedet for S-tog mellem Frederikssund og Valby. På rejseplanen kan du planlægge din rejse, der ofte vil være en kombination af togbusser, tog og almindelige busser. Du skal være forberedt på, at rejsetiden i de fleste tilfælde bliver væsentlig længere end med S-toget.

rejseplanen.dk kan du lægge din egen køreplan og se og rejsetiderne.

Spor 18 har DSB samlet alt, hvad der er værd at vide om togbusserne mellem Frederikssund og Valby.

Nye spor Valby-Frederikssund

Banedanmark har samlet en række informationer på bane.dk, hvor du kan læse mere om projektet, støjgenerne, tidsplanen, kortet over arbejdet m.m. Siden bliver løbende opdateret.

Alternativer til bilen og togbusserne

Det kan være fristende at tage bilen eller togbussen hele vejen til København, men beregninger viser, at der bliver trængsel på vejene i myldretiden - især i juni og august måned, når alle skal til og fra arbejde. Derfor anbefaler vi, at du overvejer forskellige alternativer. 

Cyklen. Overvej at cykle helt eller delvist, når S-banen lukker. På supercykelstier.dk kan du se alle supercykelstierne, inklusiv supercykelstien Frederikssundruten C97. På siden finder du også et link til appen CykelPlanen, der udregner den hurtigste cykelrute for dig.

Cyklen kan ikke komme med i togbusserne, men hvis du f.eks. bor i Ganløse så kunne en rask 25 minutters cykeltur på 8 kilometer til Værløse Station og videre med S-tog til København måske være en mulighed. Hvis du bor i Smørum kunne en 35 minutters cykeltur på 12 kilometer bringe dig til Høje Taastrup Station, hvor der både kører regionaltog og S-tog.

Cyklistforbundet forlænger Vi Cykler Til Arbejde kampagnen, så du kan vinde flotte præmier og cykle med dine kollegaer hele sommeren frem til 26. august. Læs mere på vcta.dk/vicyklerstadig

Samkørsel. En nem måde at komme let til og fra arbejde, er samkørsel, hvor du deler bil med en nabo eller kollega, der skal samme vej. Det begrænser samtidig antallet af biler på Frederikssundsvej og parkeringspladserne.

Opret en kørselskalender i gratisprogrammet Doodle, mail kalenderen til dine potentielle medpassagerer og hent app'en Doodle. Så er du klar til samkørsel.

På den offentlige Facebook-gruppe-side Sammen Kørsel Egedal kan du tilbyde andre at køre med eller finde folk, der kører til og fra arbejde.

Du kan også benytte de etablerede samkørsels-sider som gomore.dk/ eller samkorsel.dk/.

Andre bus- og toglinjer. Overvej andre ruter med den offentlige transport end du sædvanligvis vil bruge. Eksempelvis kan det måske være en fordel at tage buslinje 600S fra Ølstykke mod Roskilde, hvis du skal ind mod København. Eller måske er det en fordel at tage S-toget på Farumbanen.

dsb.dk/kampagner/spor18/alternative-rejseruter kan du se alle de alternative muligheder, der indbefatter tværgående togbusser, der ikke skal holde i kø sammen med alle bilerne på Frederikssundsvej.

Flextur. Overvej Movia Flextur, som er en slags minibus, som du let kan booke alle dage mellem kl. 6 og 23. Med Flextur kan du eksempelvis booke Flextur-bussen til stationerne i Farum eller Værløse, hvor S-toget kører ind til København. Du kan bliver hentet hvor som helst i Egedal og blive kørt hjem igen. 

Kontorfællesskab i Egedal. Frem til den 26. august vil Egedal Kommune stille lokaler til rådighed i Stenløse Kulturhus som kan bruges som 'kontorfællesskaber' for de borgere, der ikke nødvendigvis behøver at pendle hele vejen til København for at arbejde. Det kan være lokaler på biblioteket, kulturhuset eller rådhuset.

Hvis du som borger tænker, at det er en service du godt vil benytte dig af i sommerperioden, skal du skrive en mail til kulturogfritid@egekom.dk med navn og adresse, samt oplysninger om, hvor og hvornår du forventer at ville booke i perioden.

Facebookgrupper om sporarbejdet

Banedanmark har etableret Facebook-gruppen: facebook.com/valbyfrederikssund/, hvor de løbende fortæller om sporarbejdet.
Pendlersamarbejdet Frederikssundbanen har etableret Facebook-gruppen facebook.com/Togstop18/, hvor de har samlet relevant information til brug for de pendlere, der må undvære S-toget.