Skip to content back to nav
 
 

Sporarbejde lukker S-banen

 
Sporarbejde

Hele sommeren fra 1. juni til 26. august kører der ikke S-tog mellem Valby og Frederikssund. Forvent længere rejsetid med togbusser.

Her på siden har vi samlet en række nyttige links til sider, hvor du kan planlægge din rejse på rejseplanen.dk og finde mere information om sporarbejdet, togbusserne, cykelmuligheder, samkørsel m.m.

Læg en køreplan på rejseplanen.dk

Hele sommeren fra 1. juni til 26. august kører der togbusser i stedet for S-tog mellem Frederikssund og Valby. På rejseplanen kan du planlægge din rejse, der ofte vil være en kombination af togbusser, tog og almindelige busser. Du skal være forberedt på, at rejsetiden i de fleste tilfælde bliver væsentlig længere end med S-toget.

rejseplanen.dk kan du lægge din egen køreplan og se og rejsetiderne.

Spor 18 har DSB samlet alt, hvad der er værd at vide om togbusserne mellem Frederikssund og Valby.

Nye spor Valby-Frederikssund

Banedanmark har samlet en række informationer på bane.dk, hvor du kan læse mere om projektet, støjgenerne, tidsplanen, kortet over arbejdet m.m. Siden bliver løbende opdateret.

Alternativer til bilen og togbusserne

Det kan være fristende at tage bilen, når S-toget ikke kører, men beregninger viser, at der bliver trængsel på vejene - især i juni og august måned, når alle skal til og fra arbejde. Derfor anbefaler vi, at du overvejer forskellige alternativer. 

Cyklen. Overvej at cykle helt eller delvist, når S-banen lukker. På supercykelstier.dk kan du se alle supercykelstierne, inklusiv Frederikssundruten 97. På siden finder du også et link til CykelPlanen App, der udregner den hurtigste cykelrute for dig.

Samkørsel. Overvej samkørsel, hvor du deler bil med din nabo eller kollega. Det sparer plads på vejene, når S-banen lukker. Du kan også finde nogen at køre sammen med på pendlernet.dk.

Andre bus- og toglinjer. Overvej andre ruter med den offentlige transport end du sædvanligvis vil bruge. Eksempelvis kan det måske være en fordel at tage buslinje 600S fra Ølstykke mod Roskilde, hvis du skal ind mod København. Eller måske er det en fordel at tage S-toget på Farumbanen.

Flextur. Overvej Movia Flextur, som er en slags minibus, som du let kan booke alle dage mellem kl. 6 og 23. Med Flextur kan du eksempelvis booke Flextur-bussen til stationerne i Farum eller Værløse, hvor S-toget kører ind til København. Du kan bliver hentet hvor som helst i Egedal og blive kørt hjem igen. 

'Kontorfællesskab' i Egedal. I sommeren fra 1. juni til 26. august vil Egedal Kommune stille lokaler til rådighed i Ølstykke, Stenløse og Smørum som kan bruges som 'kontorfællesskaber' for de borgere, der ikke nødvendigvis behøver at pendle hele vejen til København for at arbejde. Det kan være lokaler på biblioteket, kulturhuset eller rådhuset. Mere information følger.

Facebookgrupper om sporarbejdet

facebook.com/egedalkommune/ vil vi løbende opdatere dig på sporarbejdet og lukningen af S-banen og linke til rejseplanens køreplaner for S-togsbusser m.m. 

Banedanmark har også etableret Facebook-gruppen: facebook.com/valbyfrederikssund/, hvor de løbende fortæller om sporarbejdet.

Pendlersamarbejdet Frederikssundbanen har etableret Facebook-gruppen facebook.com/Togstop18/, hvor de har samlet relevant information til brug for de pendlere, der må undvære S-toget.