Skip to content back to nav
 
 

Hovedstadens første OrkesterMestre

OrkesterMester

Efter sommerferien starter Distriktsskole Ølstykke og Egedal Musikskole et parløb kaldet ’OrkesterMester’. Det betyder, at de nuværende instrumentklasseelever får mulighed for at opbygge og spille i et nyt Distriktsskoleorkester.

Nyhed skrevet af Vibeke Toft|07-02-2018

At spille i et orkester skaber fællesskab og at kunne mestre et instrument skaber selvværd og nærvær. Med OrkesterMester øves begge færdigheder og giver Distriktsskole Ølstykkes elever en unik oplevelse. 

- Det er en fantastisk mulighed for at bygge videre på vores arbejde med at give flere børn i folkeskolen mulighed for at møde musikken og hinanden i sociale fællesskaber. At kunne mestre et instrument kan også være med til at styrke børnene på andre områder, siger Mikkel Benn fra Egedal Musikskole.

Egedal er som den eneste kommune i Region Hovedstaden valgt til at deltage i musikprojektet OrkesterMester. 

Sød musik for børn og skoler

Orkestermester understøtter den instrumentalundervisning, som Hampeland-, Maglehøj- og Toftehøjskolen sammen med Egedal Musikskole allerede har på skemaet i 1.-3. klasse. Det nye projekt betyder, at de allerede etablerede instrumentklasseelever får muligheden for at opbygge og spille i et nyt Distriktsskoleorkester.

Egedals ambitioner stopper ikke her. Der er et stor ønske om at styrke musikfællesskabet imellem folkeskolen og musikskolen mere, så musikken kommer til at spille en endnu større rolle i skolebørnenes hverdag og udvikling. 

- Jeg ser frem til, at projektet kan indfri distriktskolens ønske om at få et skoleorkester, der kan inspirere kommunens øvrige skoler, siger Søren Trier Høisgaard centerchef i Skole- og Dagtilbud i Egedal Kommune.

I projektet forpligter Distriktsskole Ølstykke og Egedal Musikskole sig til at give instrumental- og orkesterundervisning til alle elever i projektets i de fire år, projektet løber. Samtidig har kommunen været villig til selv at investere den tid og de penge, der er en forudsætning for overhovedet at kunne komme i betragtning.

Egedal kan blive en musik-kommune 

Det samlede projekt med deltagelse af i alt 10 kommuner får 3,4 mio. kroner fra Nordea-fonden. Pengene går primært til indkøb af instrumenter og kurser til undervisere. Men der er også penge til spændende musikalske oplevelser rundt om i landet, hvor skoleeleverne jævnligt kommer til at møde og spille sammen med landets professionelle orkestre og ensembler.

Mere musik i folkeskolen spiller godt sammen med kommunens kulturpolitik.

- Egedal vil som den eneste kommune fra Region Hovedstaden være en attraktiv samarbejdspartner for nogle af de store landsdelsorkestre, som holder til i københavnsområdet. Det bliver spændende at følge musikken og vores børn derhen, hvor der allerede bliver spillet på de helt store strenge, siger Katrine Buhl Møller centerchef i Plan, Kultur og Erhverv i Egedal Kommune.

Bagom OrkesterMester

Eleverne fra Distriktskole Ølstrykke vil som en del af OrkesterMester én gang om året blive inviteret af DR SymfoniOrkestret til OrkesterMesterFester i DR Byen. Landets øvrige symfoniorkestre bakker også op om OrkesterMester, ligesom amatørorkestrenes landsforeninger, Børne- og Kulturchefforeningen og Music in the Brain på Aarhus Universitet gør det.

OrkesterMester er udviklet af Danske Musik- og Kulturskoleledere i partnerskab med Skolelederforeningen, DR SymfoniOrkestret og Dansk Musikskolesammenslutning. Målet er skoleorkestre i alle landets kommuner.