kørekort app billede

Kørekort appen er et tilbud til borgerne som giver mulighed for at have kørekortet med på mobilen. Det er et frivilligt supplement til det fysiske kørekort og fungerer som et gyldigt kørekort i Danmark. For at komme i gang med appen skal du have et gyldigt pas. Har du ikke det, så kan du bestille tid i Borgerservice.

Med appen kan man som borger:

• dokumentere at man har et kørekort under kørsel i Danmark
  • fremvise kørekort på mobilen de steder, hvor man ellers plejer at bruge sit kørekort, fx som legitimation.

Kørekort-appen er udviklet af Digitaliseringsstyrelsen i samarbejde med Justitsministeriet, Rigspolitiet, Transport- og Boligministeriet og Færdselsstyrelsen.

• du kan nu medbringe Kørekort-appen som legitimation i jeres kommune/borgerservicecenter, idet det forudsætter, at der er særligt udstyr til at scanne appen det enkelte sted.
  • Ved fornyelse af kørekort skal det fysiske kørekort medbringes - også selvom man har Kørekort-appen.
  • Kørekort-appen følger gyldigheden af det fysiske kørekort. Hvis man får et ny kørekort, fx ved fornyelse, skal man oprette sig i Kørekort-appen igen.

Se intro video her.

Borgerservice

E-mail: kommune@egekom.dk

Personlig og telefonisk henvendelse kan ske