• Internationalt kørekort uden for EU

Dit almindelige kørekort er tilstrækkeligt i alle EU-lande, Schweiz og de tre EØS-lande (Island, Norge og Liechtenstein).

Hvis du opholder dig i et land uden for EU eller EØS, skal du muligvis have et internationalt kørekort. Hvorvidt du skal have et internationalt kørekort, afhænger af det pågældende land, du rejser til. Du kan kontakte ambassaden for det land, du rejser til for yderligere information. Vær opmærksom på, at du muligvis skal have flere internationale kørekort, hvis du skal køre i flere lande på samme rejse.

Medbring dit almindelige, gyldige kørekort sammen med det internationale

Et internationalt kørekort erstatter ikke det almindelige kørekort, men betragtes som en anerkendt oversættelse af dit danske kørekort. Derfor skal du også medbringe dit almindelige kørekort. Du kan kun få udstedt et internationalt kørekort, hvis du har et gyldigt dansk kørekort.

Et internationalt kørekort gælder ét år og koster 25 kr. (2019).

Du får dit internationale kørekort ved at møde personligt op i en hvilken som helst kommunes borgerservice, hvor du skal medbringe:

• dit gyldige, danske kørekort
    • pasfoto efter gældende regler.
  • Fornyelse af kørekort til danskere bosat i udlandet

Er du dansker med bopæl i udlandet, og har du mistet eller skal have fornyet dit kørekort, skal du henvende dig hos den udenlandske myndighed for kørekort.

Det er som regel din udenlandske bopælskommune, du skal henvende dig til. Det vil sige du ikke længere kan få udstedt et nyt kørekort i Danmark.

Kørekortmyndigheden vil bede dig om en bekræftelse på, at dit kørekort er udstedt i Danmark. Denne bekræftelse skal du selv indhente ved at henvende dig skriftligt til Rigspolitiet.

Ansøgningen på bekræftelsen skal indeholde din fødselsdato og din nuværende adresse.

Hvis du har mistet dit kørekort, skal du også redegøre for, hvordan det er mistet. Det er vigtigt, at du husker at underskrive ansøgningen.

Ansøgningen skal sendes med brev, faxes eller mailes til:

Rigspolitiet
    Nationalt Færdselscenter
    Pas og Kørekort
    Polititorvet 14
    1780 København V

Mail: pol-paskorekort@politi.dk

Når du modtager bekræftelsen, skal du tage den med til myndighederne i udlandet.

Lovgivning

I bekendtgørelsen om kørekort finder du en mere detaljeret beskrivelse af reglerne om kørekort.

Andre sider

Du kan læse mere om reglerne for kørekort, herunder internationale kørekort, på Færdselsstyrelsens hjemmeside

Skrevet af Trafik-, Bygge- og Boligstyrelsen

Borgerservice