Illustration over byen

Byrumsforsøg i i Ølstykke Stationsby


I forbindelse med udarbejdelse af helhedsplan for Ølstykke Stationsby bliver der afholdt en række forskellige byrumsforsøg, for at afprøve
hvad der virker og hvordan der kan skabes mere liv og aktivitet i byen.
De forskellige byrumsforsøg er blevet til på grundlag af de idéer og input fra borgere, som besøgte det midlertidige projektkontor i byen.

Tema 1: Lyskunst i byen - er afholdt
Borgmester Karsten Søndergaard, sætter lys på byen 

Tema 2: Skoven i byen - er afholdt
Formand for Planudvalget Ib Sørensen åbner den lille pileskov på torvet og inviterer til at bruge byrummet på en ny måde.

Tema 3: Find naturen - er afholdt
Formand for Teknik- og Miljøudvalget Bo Vesth Inviterer på gåtur ud i naturen og følger de nye ruter, der viser vej.

Tema 4: Biblioteket ud i byen - søndag den 23. august 2020, kl. 12-14
Formand for Kultur- og fritidsudvalget Charlotte Haagendrup indvier den nye sanse og læsehave ved biblioteket, som bringer biblioteket ud i byen.

Tema 5: Leg på vej - tirsdag den 6. oktober 2020 kl. 16-18
Borgmester Karsten Søndergaard inviterer børn og voksne til at lege, tegne og bevæge sig på en helt ny måde midt på vejen.

Baggrund

Ølstykke Stationsby er, med sine godt 5.500 indbyggere, Egedals tredje største bysamfund. Byen ligger i kommunens vestlige del i et let kuperet landskab mellem naturområderne Storesø-Lyngen og Skenkelsø sø. De store attraktive naturområder giver hurtig og nem adgang til bynære rekreative områder.

Mange af de funktioner man mødes om, og som giver liv og uformelle møder mellem mennesker såsom skoler, institutioner og kultur- og idrætsfaciliteter, ligger udenfor bymidten. Det betyder, at en del af hverdagslivet i Ølstykke Stationsby forgår i periferien af byen. Samtidig er bymidten i Ølstykke Stationsby under forandring, Toftehøjskolen lukker, flere butikslokaler står tomme og byen har behov for en fælles identitet og historie. 

På baggrund heraf har Byrådet i Planstrategi 2019 sat fokus på, hvordan Ølstykke Stationsby kan fornyes, omdannes og fortættes, for at sikre en mere levende og aktiv by, der kan danne rammen om verdens bedste hverdag for borgerne i Ølstykke og understøtte visionen om Hverdag og fælleskab i bevægelse.

Læs Planstrategi 2019 her

Der bliver i foråret 2020 arbejdet med en helhedsplan for byen og her på siden kan du holde dig orienteret om aktiviteterne i forbindelse med Helhedsplanen for Ølstykke Stationsby.

Du kan også tilmelde dig nyhedsbrevet ved at sende en mail til Amalie.Dombernowsky@egekom.dk.

 

Ønsker du at blive orienteret om kommende møder om Helhedsplanen for Ølstykke Stationsby kan du tilmelde dig nyhedsbrevet ved at sende en mail til Amalie på Amalie.Dombernowsky@egekom.dk.

Se Nyhedsbreve
Nr. 1

Nr. 2

Nr. 3

Nr. 4

Nr. 5

Nr. 6

Nr. 7

 

Egedal Kommune

Fem midlertidige byrumsforsøg

I løbet af foråret 2020 bliver fem borger ideer realiseret for at undersøge hvad der virker og hvordan der kan skabes mere liv, identitet og aktivitet…

Projektkontoret 1

Projektkontor i Ølstykke Stationsby

På seks møder i november-december 2020 gav borgerne idéer og input til udviklingen i deres by

Finn Petersen bliver interviewet

Kaffemøder med grundejer i bymidten

Cowi har for Egedal kommune interviewet en nøgle række grundejere

Nyhedsbreve

Nyhedsbreve

Følg med i udviklingen og få nyhedsbrevene direkte på mail.

Kontakt

Byplan

Dronning Dagmars Vej 200
3650 Ølstykke
E-mail: planafdelingen@egekom.dk
Tlf.: 7259 6000

Mandag 8-14
Tirsdag og onsdag 10-14
Torsdag 10-17.30
Fredag 10-12