Illustration over byen

Helhedsplanen for Ølstykke Stationsby

Helhedsplanen for Ølstykke Stationsby er vedtaget af Byrådet den 22. juni 2021. Planen er blandt andet udarbejdet på baggrund af borgerdialog omkring området. Læs mere om planen her 

Baggrund

Ølstykke Stationsby er med sine godt 5.500 indbyggere Egedals tredje største bysamfund. Byen ligger i kommunens vestlige del mellem naturområderne Storesø-Lyngen og Skenkelsø sø. De store attraktive naturområder giver hurtig og nem adgang til bynære skove og søer.

Mange af de funktioner man mødes om, såsom skoler, institutioner og kultur- og idrætsfaciliteter ligger udenfor bymidten. Det betyder, at en del af hverdagslivet i Ølstykke Stationsby forgår i udkanten af byen. Samtidig er bymidten i Ølstykke Stationsby under forandring, den gamle Toftehøjskole bliver omdannet til boliger, flere butikslokaler står tomme, og byen har behov for en fælles identitet og historie. 

Der blev i foråret 2020 arbejdet med en helhedsplan for byen, og her på siden kan du holde dig orienteret om aktiviteterne i forbindelse med Helhedsplanen for Ølstykke Stationsby.

Du kan læse mere om projektet på den gamle Toftehøjskolegrund her: Toftehøjskolen

I forbindelse med udarbejdelsen af helhedsplanen blev der etableret et projektkontor i Ølstykke. Projektkontoret arbejdede med en række initiativer, som du kan læse om her:

Opsamling fra dialog på projektkontoret

Kaffemøder med grundejer i bymidten

Byrumsforsøg i Ølstykke

Kontakt

Byplan

Dronning Dagmars Vej 200
3650 Ølstykke
E-mail: planafdelingen@egekom.dk
Tlf.: 7259 6000

Mandag 8-14
Tirsdag og onsdag 10-14
Torsdag 10-17.30
Fredag 10-12