Den kollektive trafik i Egedal Kommune omfatter lokale og regionale busser, Flextur samt S-toget. Egedal Kommune betjenes af fire S-togstationer (Ølstykke, Egedal, Stenløse og Veksø) indenfor kommunegrænsen.
Det er DSB der har ansvaret for togdriften, mens det er kommunen, der har ansvaret for at fastlægge busnettets udformning, busnettets serviceniveau og den tilhørende økonomiske ramme.

Bus, S-tog og flextur

Herunder finder du et overblik over, hvilke buslinjer og S-togslinjer som betjener Egedal Kommune. Du kan også læse mere om flextur, som kan være en mulighed til de situationer, hvor bus eller tog ikke passer til dine behov.

• Buslinjer i Egedal Kommune

I Egedal Kommune kører følgende buslinjer

Almindelige busser: 144, 147, 157, 158, 163, 216, 217, 312, 314, 334, 358

S busser: 600S

Natbus: 91N

• S-tog i Egedal Kommune

I Egedal Kommune kører følgende S-togslinjer

C-linjen

H-linjen

• Flextur – Når bus eller tog ikke passer til dine behov

Hvis busser eller tog ikke passer til dit behov for kollektiv trafik har du mulighed for at benytte dig af Movias Flextur. Flextur er muligt alle dage mellem kl. 6.00 og 23.00.

Hvad er Flextur?

Flextur er kollektiv transport på linje med bus og tog, som kan køre dig mellem alle adresser i de kommuner, der har Flextur. Se hvilke kommuner, der tilbyder Flextur her.

Flextur køres af personbiler og liftbiler. Selvom det nogle gange er en taxa der kører dig, er Flextur kollektiv transport, da du ofte kører sammen med andre, der også har bestilt kørsel. Du kan derfor ikke altid være sikker på, at du bliver kørt direkte. Til gengæld kan du være sikker på, at du kun betaler for den direkte afstand mellem dine destinationer.

Du kan benytte en Flextur alle dage mellem klokken 06.00 og 23.00. Turen skal blot være påbegyndt inden for dette tidsrum, og start- og slutadressen skal ligge inden for en af de kommuner, som tilbyder Flextur. Du skal bestille din tur senest to timer inden, du vil af sted og kan tidligst bestille turen 14 dage før afgang.

Når du bestiller, finder Movia det tidspunkt, der ligger tættest på det, du ønsker. Da Flextur koordineres med Flextrafiks andre kørsler, kan det være nødvendigt at skubbe afhentningstidspunktet op til 15 minutter før og 45 minutter efter dit ønskede afhentningstidspunkt. Du får altid oplyst det præcise klokkeslæt for afhentning, når du bestiller. Du skal være klar til at blive hentet mellem 5 minutter før og 15 minutter efter den tid, du har fået oplyst.

En Flextur er ikke en almindelig bustur. Du kan blive hentet hjemme, ved familien, idrætshallen eller hvor du har behovet. Flextur har ingen fast køreplan, og du skal derfor selv bestille turen, senest to timer før afgang. Movia koordinerer kørslen, så du kan opleve at køre med andre, hvis det passer ind i ruten. Du vil i sådan et tilfælde stadig kun betale for den direkte tur til din destination.

Hvad koster Flextur?

Prisen for at køre inden for Egedal Kommune er 36 kroner for de første 10 kilometer. Ekstra km koster 6 kr. pr. km.

Hvis du kører mellem kommuner, koster det 36 kr. for de første 10 km. Ekstra km koster 6 kr. pr. km op til og med 20 km og herefter 12 kr. pr. km. Prisen for Flextur i andre kommuner er enten 24 eller 36 kr. for de første 10 km. Se hvilken takst de enkelte kommuner har valgt her.

Børn under 16 år kan få 50 % rabat og bestilles turen online gives der 10 % rabat på den samlede brugerbetaling.

Hvornår kan jeg bestille flextur?

Du skal bestille din flextur senest to timer før afgang og tidligst 14 dage før.

Hvordan bestiller jeg flextur?

Du kan ringe til Flextrafiks kundecenter: 70 26 27 27 (åbent hverdage kl. 7.00 – 18.00, weekender og helligdage kl. 8.00 – 18.00).

Du kan bestille din tur online, og få 10% rabat, her

Du kan læse om hvordan du bestiller til børn under 16 år her

Fast aftale

Hvis du ofte bestiller kørsel til den samme tur, kan du lave en fast aftale ved at ringe til Movias kundecenter, så du ikke behøver at bestille en ny tur hver gang.

Det er ikke muligt at lave en fast aftale i online bestillingen og husk at afbestille turen, hvis du ikke skal af sted alligevel.

Mere information

Du kan læse mere på Movias hjemmeside om Flextur her

• Skader på busstoppesteder

Eventuelle anmeldelser om ødelagt udstyr ved busstoppestederne (læskærme mv.) skal rettes til Materielgården på Tip Egedal (se øverst på siden) eller pr. mail vej@egekom.dk.

• Spørgsmål om kollektiv trafik

Kommentarer eller spørgsmål til trafikinfo, daglige drift, køreplaner, priser m.m. rettes til:

DOT Kundecenter: 70 15 70 00

Movia, DSB og Metroen via DOTs hjemmeside

• Forslag til ændringer i busdriften

En gang om året afgiver Egedal Kommune en trafikbestilling om eventuelle nye eller ændrede busruter i Egedal Kommune. Planlægningen af den kollektive trafik foregår i tæt samarbejde med Movia og de kommuner vi deler buslinjer med.

Har du forslag til ændringer af bustrafikken i Egedal Kommune er du velkommen til at skrive til os på vejgruppen@egekom.dk.

• Planlæg din rejse

Du kan benytte rejseplanen.dk hvis du ønsker at planlægge en rejse.

Vej

E-mail: vejgruppen@egekom.dk