I Egedal Ungeindsats vil vi gerne forsøge at hjælpe dig med at finde en erhvervspraktik. Du skal dog opfylde følgende krav:

  • være under 25 år
  • ikke have gennemført en ungdomsuddannelse
  • ikke være indskrevet på en uddannelse eller være i fuldtidsbeskæftigelse

I grundskolen afprøver du dig selv i en erhvervspraktik

I 6. - 9. klasse og 10. klasse er der mulighed for at din folkeskole kan lade dig komme i praktik i en eller flere virksomheder. Du får en oplevelse af et eller flere typer job i praksis. Du afprøver dig selv i forskellige job og i de opgaver, som jobbet kan indeholde. Du får et indtryk af, hvad det vil sige at være på en arbejdsplads, og du lærer mere om dig selv, dine mulige jobønsker, arbejdsmarkedet og dine fremtidsmuligheder.

Det er din folkeskole, der beslutter, om du kan tilbydes erhvervspraktik samt hvornår og hvor længe. Det er også din folkeskole, der sørger for, at du får en skriftlig aftale om dit erhvervspraktikforløb, så du er forsikret gennem Statens Erstatningsordning. Du bør ikke deltage i en erhvervspraktik uden denne skriftlige aftale, eftersom du ikke vil være dækket af en forsikring.

Her finder du praktikseddel - som du kan udfylde.

Du og dine forældre kan kontakte din skole og dine lærere, hvis du har lyst til at komme i et erhvervspraktikforløb - og I har måske en ide eller en aftale med en virksomhed, hvor du kan komme i praktik.

Ønsker du erhvervspraktik i politiet, forsvaret eller på et sygehus, skal du ansøge om erhvervspraktik. Du kan google flere oplysninger på hjemmesider ved for eksempel at skrive "erhvervspraktik i politi" i søgefeltet.

Din uddannelsesvejleder hjælper dig

Hvis du og dine forældre sammen med din folkeskole finder frem til at erhvervspraktik i en eller flere virksomheder vil hjælpe dig, kontakter I din uddannelsesvejleder. Uddannelsesvejlederen hjælper jer til at finde frem til mål og indhold for praktikken og kan hjælpe dig med at evaluere dit udbytte.

Erhvervspraktik kan også give dig fornyet lyst og motivation til at gå i skole og på en uddannelse – og hjælpe med, at du opdager, at du har flere evner og muligheder, end du tror. Erhvervspraktikken kan aftales til at vare i en længere, sammenhængende periode på en eller flere virksomheder. Aftalen kan også være, at du er i erhvervspraktikken i en eller flere ugentlige dage, hvor du i ugens øvrige dage går i skole.

Denne mulighed står i folkeskolelovens § 9.4 og § 33.4-7, hvor dine forældre kan læse mere.

Kontakt

Egedal Ungeindsats

Hindbærvangen 224
2765 Smørum
E-mail: ungeindsats@egekom.dk
Tlf: 72 59 89 60