Cykelpilot Karsten - Foto Julie Aebischer Nørgaard

Cykelpilot

Vil du være en del af magien og livsglæden ved Cykling Uden Alder?

Spisevenner - Foto: Julie Aebischer Nørgaard

Spisevenner

Spis med! Gør en forskel og bliv frivillig spiseven på et plejecenter

Besøgshund - Trygfonden

Besøgshund

Besøgshunde gør det nemmere at udtrykke følelser for mange borgere. De rører ved nogle behagelige minder og sætter gang i snakken.

Portræt af et personale og en ældre, der smiler til hinanden

Besøgsven

Besøgsvenner mødes med borgeren omkring hverdagens små glæder. De gør livet lidt sjovere, og har samværet og nærvær for øje.

Herunder ser du flere af mulighederne for at være frivillig. Læs mere om at være frivillig her

 

 • CykelPilot

  Vil du være en del af magien og livsglæden ved Cykling Uden Alder? Det er så simpelt at give alle ret til vind i håret og til stadig at være en aktiv del af lokalsamfundet.

  Hver dag kan du møde de 450 røde rickshaw rundt om i Danmark. Piloter og personale på plejecentrene cykler på ture sammen med ældre passagerer.

  Vær med til at skabe fantastiske øjeblikke og skønne cykelstunder ved at cykle ture sammen med de ældre. Det er ganske nemt at komme i gang. Klik herunder, udfyld skemaet og vi guider dig frem til den nærmeste cykel og nogle ældre, der er friske på en tur i det blå.

  Sådan bliver du frivillig pilot

  Klik her og registrer dig som pilot

  Flere af de ældre har ikke længere den fysik, det kræver, når der skal cykles en tur ned ad barndommens gade, eller bare en tur rundt for at mærke, at de stadig lever. Derfor er missionen klar i Cykling uden alder: Vi vil give de ældre ret til vind i håret.

  Cykling Uden Alder 

  Læs mere om Cykling uden alder her 

   

 • Besøgsven

  Besøgsvenner mødes med borgeren omkring hverdagens små glæder. De gør livet lidt sjovere, og har samværet og nærvær for øje.

  Som Besøgsven oplever du nærhed og samvær på tomandshånd med en borger. Du lærer et andet menneske at kende, taler om deres livshistorie, og tager del i deres hverdag.

  Som frivillig er det samværet og nærvær, der er det centrale. Det er op til dig og borgeren, hvad I vil lave sammen. Det kan være alt fra at sidde og høre musik til at nusse med gamle fotografier.  Det kan også være gåture ud til hestene, læsning af en god bog, lakering af negle, en tur til bageren eller kig på film fra borgerens ungdomstid.

  VIDEO: se videoen "Besøgsvenner: Vi giver glæde til hinanden" på YouTubes hjemmeside

  Besøgsvennerne organiseres af Ældre Sagen og tilknytter dig én af de tre afdelinger

  • Ældre Sagen Stenløse
   Evelyn Sørensen på 2874 4336
  • Ældre Sagen Ledøje Smørum
   Birgit Nielsen på 4497 4288 eller birgitni@hotmail.com eller
   Eva Petersen på 2674 5202 eller eva.sonny@os.dk
  • Ældre Sagen Ølstykke
   Inge Hjort på 4717 7650 eller 2142 0350

  En del af besøgsvennerne kommer uden tilknytning til Ældre Sagen og organiseres direkte under det enkelte plejecenter.

  Du skal gerne kunne være frivillig i mindst et år frem og gerne længere, da kontinuitet er vigtigt, når man skal opbygge relationer til borgerne.

 • Besøgshund

  Besøgshunde gør det nemmere at udtrykke følelser for mange borgere. De rører ved nogle behagelige minder og sætter gang i snakken.

  Besøgshundene gør en stor forskel på Egedals plejecentre. De spreder glæde og smil. De starter samtaler, og de er altid gode for et varmt puf med snuden.

  Vi har både private hundeejere, som kommer på besøg, og tilmed et samarbejde med Trygfondens Besøgshunde.

  Kontaktoplysninger

  Ring eller skriv til Sundhed og Omsorg på 7259 7400 eller sundhedogomsorg@egekom.dk

  VIDEO: se videoen "TrygFonden Besøgshunde forbedrer trivslen på danske plejecentre (2013)" på Vimeos hjemmeside

 • Spisevenner

  Spis med! Gør en forskel og bliv frivillig spiseven på et plejecenter.

  Som frivillig spiseven spiser du sammen med en eller flere beboere på et plejecenter. Din opgave er at være nærværende, og at hjælpe med at holde samtalen i gang under måltidet.

  Du vil som gæst ved måltidet være et frisk pust i beboernes hverdag. Der vil være personale til stede, som står for det professionelle sundheds- og omsorgsarbejde.

  Hyggelige måltider med beboerne

  Når man er i godt selskab og hygger sig over maden, bliver måltidet en god oplevelse.

  Ved at sidde med ved måltidet, være nærværende og holde samtalen i gang, kan du være med til at gøre måltiderne hyggelige for beboerne. Det er selvfølgelig gratis at spise med. 

  Det praktiske

  I samarbejde med personalet på det plejecenter, du ønsker at komme hos, vælger du en fast dag om ugen, hvor du spiser med. De fleste steder, kan det enten være til frokost eller til aftensmad. Det kan også være to gange om ugen.

  Inden du begynder som frivillig spiseven, vil vi tage en snak med dig om dine forventninger, og om hvad vi kan gøre, for at du føler dig klædt på til at være spiseven. 

  Samarbejde med Ældre Sagen

  Egedal Kommune samarbejder med Ældre Sagen om frivillige spisevenner på Egedals plejecentre. Som frivillig er du derfor dækket af Ældre Sagens forsikring. Du behøver ikke at være medlem af Ældre Sagen for at være frivillig. 

  Vil du være med?

  Kontakt Ældre Sagen:
   
  Ølstykke: Susanne Kongsaa, tlf.nr. 5135 0289
  Ledøje-Smørum: Margrethe Mørkvig, tlf. 2964 6235

 • Vennegrupper

  En Vennegruppe arrangerer aktiviteter og er en central del af huset. Med udgangspunkt i lige netop de mennesker der bor i huset, står vennegruppen for at skabe den rette kombination af nærvær og leg.

   Som frivillig er det samværet og nærværet, der er det centrale. Det er derfor op til dig selv - og borgerne naturligvis - hvad I vil lave sammen. Du får mulighed for at blive en del af et dejligt fællesskab, få en masse gode oplevelser og glæden ved at gøre noget for andre. 

  Husets Venner

  Husets Venner er en gruppe frivillige, der er med til at gøre livet lidt sjovere for dem, der bor på plejecenter Damgårdsparken. De arrangerer bankospil, Påske- og julefrokoster, er med til musikarrangementer, holder Sankt Hans, tager på ture og alt muligt andet.

  Særligt husavisen "Solsikken" stykker de sammen til glæde for alle. 

  HuskeVenner

  Alzheimerforeningens vennegruppe på Solkrogen og Engbo laver andre former for aktiviteter som er målrettet borgere med Demens. I vennegrupperne arrangerer de wellness café og kaffesnak, tid til fotoalbums og lange gåture. Tilmed har kommunens Demenskonsulent og psykomotoriske terapeut hjulpet de frivillige i gang med et gymnastikhold tilpasset borgere med Demens. 

  Kontaktoplysninger

  Husets Venner

  Bente Madsen 
  Telefon 4717 2360
  emadsen@firma.tele.dk

  Alzheimerforeningens vennegruppe

  Shannet Jakobsen
  Telefon 7259 7512
  Shannet.jakobsen@egekom.dk

Kontakt

Sundhed og omsorg

Dronning Dagmars Vej 200
3650 Ølstykke
Tlf.: 7259 6000

Mandag, tirsdag, onsdag kl. 10-14
Torsdag kl. 10-17.30
Fredag kl. 10-12