Mini-bronze-skulpturer af Søren Nellemann

Søren Nellemann kanaliserer menneskelige oplevelser i sin kunst, og det samme gør sig gældende i sit projekt "Humanis Egedalis", en skulpturel fortolkning af Egedals mange mennesker. Nellemanns unikke skulpturer vil komme til at interagere med Egedals offentlige rum for i løbet af 2021-2022 opføres en række mini-skulpturer fem forskellige steder i Egedal Kommune.

Skulpturer med humor og lokale særpræg

 "Humanis Egedalis" kalder Nellemann sin skulpturelle fortolkning af Egedal, og med sit kunstneriske lune er skulpturerne lige dele hyldest og formaning af livet. Skulpturerne symboliserer livet i bred forstand, og du vil kunne finde skulpturer, som ligner alt fra videbegærlige biblioteksgæster til seje skateboardere placeret i Egedals kommune fra Smørum til Stenløse. Derved symboliserer skulpturerer ikke blot hvilket som helst liv, Nellemann fortolker sine menneskelige oplevelser gennem et Egedal-perspektiv, som kanaliseres i udformningen af skulpturerne.

Skattejagt og realisering af nye skulpturer

Når skulpturerne står klar, vil du kunne lave din egen skulptur-skattejagt i Egedal Kommune, enten på egen hånd eller ved hjælp af kunst kortet.

Du vil kunne læse mere om skulpturerne i boksen nedenfor i takt med, at de bliver opført i Egedal Kommune. Projektet realiseres med støtte af Egedal Kommunes Kunstråd i 2021. Der vil blive opført en række mini-skulpturer placeret fem forskellige steder i Egedal Kommune. 

 

At Turde Af Søren Nellemann Stenløse (1)

At Turde af Søren Nellemann

Tør han tage springet - ud i livet - ud i at møde andre? Bronzefiguren øverst for trappemaleriet i Egedal Centret, Stenløse.

Humanis Egedalis Af Seren Nellemann Egedal (1)

Humanis Egedalis af Søren Nellemann

Det er tilladt at skate på kunstværket! Med varme og glæde mødes unge, ældre og fysisk handicappede i en ægte coronahilsen bag Egedal Rådhus.

Tjek Ind Tjek Ud, Olstykke St, Jacob Emborg (2)

Tjek Ind Tjek Ud af Søren Nellemann

De herlige skulpturer er placeret ved Ølstykke St.

En Verden Af Viden Af Søren Nellemann 4

En Verden af Viden

"En verden af viden" trækker tråde til Søren Nellemanns fortolkning af vores uendelige adgang til viden. Skulpturen på plads foran Smørum Kulturhus

Livets Teater Veksoe Soren Nellemann

Livets Teater af Søren Nellemann

Værket er inspireret af Veksøs identitet og historik med fastelavn og de kendte vikingehjelme. Skulpturen er placeret ved Veksø skole

Fy Fido Af Soeren Nellemann Stenløse (3)

Fy Fido af Søren Nellemann

Hunden - menneskets bedste ven - gør aldrig som vi siger - og alligevel knuselsker vi den.

Nellemann Procesfoto

Skulptur i proces

Søren Nellemanns egen bog, Hollywood er en del af skulpturen.

3

Afsætning ved Smørum Kulturhus

Smørum Kulturhus er et af de fem steder i Egedal Kommune, hvor du kan finde Søren Nellemanns skulpturer.

Nellemann Fernisering

Fernisering af "En verden af viden"

Den 8. oktober fejrede vi Søren Nellemanns første skulptur i serien foran Smørum Kulturhus.

Tjek Ind Tjek Ud Af Søren Nellemann Fernis 29. Okt 21 (4) (1)

Tjek ind - Tjek ud af Søren Nellemann

Stor begejstring over skulpturerne ved Ølstykke Station til ferniseringen den 29. oktober 2021.

Humanis Egedalis af Søren Nellemann
  • Humanis Egedalis bag Egedal Rådhus

    Værket er inspireret af menneskene og livet i Egedal Kommune i årene 2021 - 2022. Kunstværket er navngivet efter kunstprojektet af samme navn, Humanis Egedalis, der består af forskellige stedsspecifikke skulpturer placeret rundt om i kommunen.

    Værkerne er en invitation til at tage på oplevelse i Egedal, og de er hver især en fortolkning af menneskene, der binder kommunen sammen. Her ved Egedal Rådhus genspejler bronzeskulpturerne vores liv med udfordringer og kompleksitet: Om det er corona-epidemien symboliseret af de to figurer, som laver en 'corona-hilsen', sygdom, at blive gammel eller ungdommen, at skate med vennerne.

    Et sammensurium og øjebliksbillede af livet og menneskene i Egedal Kommune. Samtidigt er skulpturerne en hyldest til os alle og til livet, og en opfordring til at tænke på samvær, kærlighed og måske på dem, som har brug for en hjælpende hånd.

  • FY FIDO! / BAD DOG! / @#$&!! ved Stenløse Kulturhus

    Hunden bliver kaldt menneskets bedste ven – og er også en del af livet i Egedal Kommune. Hunden er så vigtig en del af vores liv, at vi nogle gange glemmer, at de hverken forstår os eller vores regler: Hunden Fido tisser, når hun skal tisse, og vi reagerer til stadighed enten med smil, fornærmelse eller pinlighed. Trods dette møde mellem naturens kaos og menneskets regler, elsker vi ikke Fido mindre af den grund. For kærligheden kan vi heller ikke styre.

    Værket er tænkt som en invitation til at reflektere over vores forhold til vores kæledyr og naturen. Med humor og drilleri i placeringen af Fido, kan du måske forestille dig, hvor tisset vil løbe hen, hvis du sidder på bænken...

    Værket er kunstnerens billede på, at vi ikke kan løsrive os fra moder jord og naturen, lige så lidt som vi kan styre kærligheden, eller hvor og hvornår vores Fido lige tisser.

  • At Turde ved Stenløse Kulturhus

    Værket er inspireret af Stenløse Kulturhus og husets mange forskellige tilbud inden for kunst, musik, litteratur og andre aktiviteter. Samtidigt er skulpturen en opfordring til at prøve noget nyt og møde nye mennesker—som dykkeren at dykke ned i noget nyt. Kunstværket, en dykker i speedos, står tøvende på kanten og overvejer, om han tør tage springet eller ej.

    Splittelsen mellem at turde eller ej kan ses i symbolsk forstand: Nogle gange vil springet medføre udfordringer og problemer, andre gange vil springet byde på nye eventyr, relationer og stolthed over ens eget mod.

    Kunstværket stiller spørgsmålet, om vi tør taget springet ud i det ukendte. Måske fejler vi, måske klarer vi den, men hvad der end sker, lærer eller oplever vi noget nyt. Som filosoffen Søren Kierkegaard sagde: "At turde er at miste fodfæste for en tid—ikke at turde er at miste sig selv."

  • Livets Teater ved Veksø skole

    Værket er inspireret af Veksøs identitet og historik med fastelavn og de kendte vikingehjelme. Elementer som udklædning, teater, indsamlingskaffekanden, akrobatik og vikingehjelmene er dog alle sat ind i en nutidig kontekst og almenmenneskelige spørgsmål, som hvordan man balancerer livets mange aspekter. Elementerne er fortolket i de to børn, der med deres mobiltelefoner er mere optagede af den virtuelle verden end den virkelige. Børnene sidder med ryggen til akrobaterne og ignorerer de oplevelser - og måske også en forelskelse - der foregår lige for øjnene af dem. Børnenes bliver dermed et symbol på alle os, der med vores telefoner fravælger oplevelser med fysisk samvær og nærhed i den virkelige verden. Samtidigt er børnene en manifestering af, at vores verden både består af virkelige og virtuelle oplevelser. De og vi skal finde vores egen balance mellem sociale medier, oplevelser og samvær i verden.

    Værket stiller skarpt på, hvordan vi som mennesker klæder os ud og bevæger os imellem den virkelige og virtuelle verden, og hvordan vi alle bærer en maske - i livets teater.

  • En verden af viden ved Smørum Kulturhus

    Skulpturen "En verden af viden" trækker tråde til Søren Nellemanns fortolkning af vores uendelige adgang til viden. Desuden er plinten, hvor skulpturen sidder udgjort af Sørens gamle Anders And blad, og sine egne udgivelser, som tager del af skulpturen, ved at hans bog "Hollywood" rent fysisk er del af skulpturen. På denne måde har kunstneren forbundet tanke med handling, og Søren Nellemanns skulptur sidder altså på et fundament med referencer til barndommen og livets lektier. Skulpturen kan minde dig om, at når du suger viden til dig gennem internettet opstår der en kontrast mellem ny og gammel viden; mellem internettet og fysiske bøger. Måske genkender du, at nærværet mellem dig og omverden nogle gange kan blive fjernt, når først telefonen hives op af lommen. 

     

  • Tjek ind - Tjek ud ved Ølstykke Station

    Værket er inspireret af Ølstykke station og de daglige møder, som sker på stationen mellem alle typer mennesker. Med titlen ønsker kunstneren at kaste lys over dagligdagens trommerum, hvor stationen bliver et omdrejningspunkt for hverdagens transport til/fra arbejde og fritid. Med pendlerkortet, inviterer Søren Nellemann os til at overveje, hvordan vi tjekker ind og ud af forskellige dele af vores liv - i måske (lidt for) hastigt tempo. Den ansigtsløse togkontrollør udfylder en rolle med sit arbejde og symboliserer vores samfunds regler og kontrol. Kunstneren håber, at værket gør os nysgerrige på, hvem han er og ser mennesket bagved - med liv og følelser. Værket er en invitation til at stoppe op, tage en pause og reflektere over vores eget og hinandens liv.

Nyheder om Kunst i Egedal
Vicky Holst Rasussen Og Charlotte Haagendrup Foran Stenløse Kulturhus 22 Aug 2023 Foto Egedal Kommune
Nyhed

Stenløse Kulturhus har åbnet dørene til et nyt borgernes hus

Tirsdag den 22. august blev det nyrenoverede Stenløse Kulturhus indviet. Det tidligere Stenløse Rådhus er forvandlet til levende kulturhus, med et nyt…

Indvielse Multihus Søhøjskolen 18 April 2023 Talere På Første Række Foto Egedal Kommune
Nyhed

Nyt Multihus på Søhøjskolen i Ølstykke indviet

Der var smil, sang, taler og rundvisning, da det nye Multihus på Søhøjskolen tirsdag den 18. april blev indviet. Børn og voksne fejrede den store mode…

Trold ved Lille Soedal. Udført af kunstner Søren Brynjolf.
Nyhed

Nye legeskulpturer og legeplads ved Lille Sødal

To nye kunstværker i form af to nye legeskulpturer i træ står nu færdige på legepladsen ved Børnehuset Lille Sødal i Smørum. Legeskulpturerne er udfor…

Maleriet
Nyhed

Missede du ferniseringen? Vi gør det igen på torsdag

Alle kunstinteresserede får en chance til. Hvis du ikke kunne deltage i ferniseringen af det storslåede vægmaleri på borgmesterkontoret sidste uge, ka…

Kontakt

Kultur og Fritid

Dronning Dagmars Vej 200
3650 Ølstykke
E-mail: kulturogfritid@egekom.dk
Tlf.: 7259 6000

Mandag  8-14
Tirsdag  10-14
Onsdag  10-14
Torsdag 10-17.30
Fredag 10-12