Anemoner Foto: Finn Jørgensen

På kortet kan du få et overblik over det samlede stisystem, og du kan også se forslag til ruter - som f.eks. kirke-ruter eller natur- og landskabsruter. Er du frisk på motion, kan du også finde forslag til motionsruter - herunder en frisk maratonrute. På kortet nedenfor er natur- og landskabsruter samt kulturruter vist. Det er muligt at slå de førnævnte rutetyper mv. til eller fra gennem menuen i øverste venstre hjørne i kortet.

Få overblik

Egedal Kommune har et veludbygget stisystem af forskellige typer stier og mindre veje, der tilsammen udgør et sammenhængende net. Det samlede stikort indeholder forskellige stityper, hvor der skelnes mellem trafikstier, friluftsstier, bystier, naturstier og ridestier. 

Kortet er opdelt i tre kategorier med fokus på hvert deres formål - oplevelse, transport og motion.

Oplevelsen skaber adgang til naturskønne områder og smukke landskaber med hver deres historie og fortælleværdi. Oplevelsen bevæger sig gennem landsbymiljøerne med kirker og gadekær, ud i det åbne land gennem skove, langs søer og moseområder og forbi fortidsminder og udsigtspunkter. I denne kategori hører kulturruter, natur- og landskabsruter, Egedalruten, kirkeruten, kunstværker og oplevelseskort. 

Transporten skaber hurtige forbindelser for cyklister og fodgængere og er den lige, nemme vej mellem funktionelle knudepunkter. Transporten binder kommunens byer sammen og er effektive og hurtige ruter, der skaber et attraktivt alternativ til bilen, så det er nemt at komme omkring til fods og på cykel. I denne kategori hører stier til skole, Pendlerruten og forbindelser mellem byer og stationer. 

Motionen skaber forbindelser i byerne og ud i det åbne land og de bynære reakreative arealer, så der er mulighed for bevægelse, idræt og motion. Motionen udpeger ruter af varierende længde og udfordring til både cykel, gang og løb, for at opfordre til forskellige bevægelsesformer, der skaber velvære og livskvalitet. Motionen kan opdeles i to kortlag, maratonruten og motionsruter. Det er desuden muligt at læse mere om Supercykelstien C97 her.

Find information om din rute

Når du har fundet din rute, kan du trykke på den. Herved vil du få adgang til yderligere information om ruten. Eksempelvis vil du for kirkeruten kunne printe ruten ud og læse lidt om historien bag alle kirkerne på ruten. Det er også muligt at finde alle rutekortene nederst på siden.

Ønsker du at printe et kort, hvor flere ruter er vist samtidig, kan dette gøres her. De ønskede ruter kan til- og fravælges, hvorefter det i den øvre bjælke er muligt at udskrive det viste kortudsnit som en PDF-fil. 

Vil du vide mere om seværdighederne på ruterne, kan det varmt anbefales at læse bogen "Oplev Egedal - en kulturhistorisk guide". Bogen, udgivet af Egedal Arkiver og Museum, kan erhverves på bibliotekerne og lokalarkiverne.

Oplev naturen i Egedal

Kort over stier og ruter

For at gøre det lettere at finde og printe det kort du lige står og mangler, har vi opdelt ruterne i 3 kategorier. Motionen, Oplevelsen og Transporten.

Kontakt

Klima, natur og miljø

Dronning Dagmars Vej 200
3650 Ølstykke
E-mail: vejgruppen@egekom.dk
Tlf.: 7259 7234