Fernisering - kom og vær med!

Veksø Borgerlaug inviterer til fernisering fredag d. 10 juni kl. 17.00-18:30 ved Veksø Skoles Legeplads.

Veksø har igen fået et kunstværk af Egedal Kommune: 4 smukke og finurlige bronze skulpturer har slået sig ned midt i Veksø. Kom og vær med! Tag også naboen under armen og få en god start på weekenden!

Mini-bronze-skulpturer af Søren Nellemann

Søren Nellemann kanaliserer menneskelige oplevelser i sin kunst, og det samme gør sig gældende i sit projekt "Humanis Egedalis", en skulpturel fortolkning af Egedals mange mennesker. Nellemanns unikke skulpturer vil komme til at interagere med Egedals offentlige rum for i løbet af 2021-2022 opføres en række mini-skulpturer fem forskellige steder i Egedal Kommune.

Skulpturer med humor og lokale særpræg

 "Humanis Egedalis" kalder Nellemann sin skulpturelle fortolkning af Egedal, og med sit kunstneriske lune er skulpturerne lige dele hyldest og formaning af livet. Skulpturerne symboliserer livet i bred forstand, og du vil kunne finde skulpturer, som ligner alt fra videbegærlige biblioteksgæster til seje skateboardere placeret i Egedals kommune fra Smørum til Stenløse. Derved symboliserer skulpturerer ikke blot hvilket som helst liv, Nellemann fortolker sine menneskelige oplevelser gennem et Egedal-perspektiv, som kanaliseres i udformningen af skulpturerne.

Skattejagt og realisering af nye skulpturer

Når skulpturerne står klar, vil du kunne lave din egen skulptur-skattejagt i Egedal Kommune, enten på egen hånd eller ved hjælp af kunst kortet.

Du vil kunne læse mere om skulpturerne i boksen nedenfor i takt med, at de bliver opført i Egedal Kommune. Projektet realiseres med støtte af Egedal Kommunes Kunstråd i 2021. Der vil blive opført en række mini-skulpturer placeret fem forskellige steder i Egedal Kommune. 

 

Tjek Ind Tjek Ud, Olstykke St, Jacob Emborg (2)

Tjek Ind Tjek Ud af Søren Nellemann

De herlige skulpturer er placeret ved Ølstykke St.

En Verden Af Viden Af Søren Nellemann 4

En Verden af Viden

"En verden af viden" trækker tråde til Søren Nellemanns fortolkning af vores uendelige adgang til viden. Skulpturen på plads foran Smørum Kulturhus

Livets Teater Veksoe Soren Nellemann

Livets Teater af Søren Nellemann

Værket er inspireret af Veksøs identitet og historik med fastelavn og de kendte vikingehjelme. Skulpturen er placeret ved Veksø skole

En Verden Af Viden Af Søren Nellemann Smørum Kulturhus (1)

Humanis Egedalis

Skulpturerne er støbt i bronze.

Humanis Egedalis af Søren Nellemann
 • En verden af viden ved Smørum Kulturhus

  Skulpturen "En verden af viden" trækker tråde til Søren Nellemanns fortolkning af vores uendelige adgang til viden. Desuden er plinten, hvor skulpturen sidder udgjort af Sørens gamle Anders And blad, og sine egne udgivelser, som tager del af skulpturen, ved at hans bog "Hollywood" rent fysisk er del af skulpturen. På denne måde har kunstneren forbundet tanke med handling, og Søren Nellemanns skulptur sidder altså på et fundament med referencer til barndommen og livets lektier. Skulpturen kan minde dig om, at når du suger viden til dig gennem internettet opstår der en kontrast mellem ny og gammel viden; mellem internettet og fysiske bøger. Måske genkender du, at nærværet mellem dig og omverden nogle gange kan blive fjernt, når først telefonen hives op af lommen. 

   

 • Tjek ind - Tjek ud ved Ølstykke Station

  Værket er inspireret af Ølstykke station og de daglige møder, som sker på stationen mellem alle typer mennesker. Med titlen ønsker kunstneren at kaste lys over dagligdagens trommerum, hvor stationen bliver et omdrejningspunkt for hverdagens transport til/fra arbejde og fritid. Med pendlerkortet, inviterer Søren Nellemann os til at overveje, hvordan vi tjekker ind og ud af forskellige dele af vores liv - i måske (lidt for) hastigt tempo. Den ansigtsløse togkontrollør udfylder en rolle med sit arbejde og symboliserer vores samfunds regler og kontrol. Kunstneren håber, at værket gør os nysgerrige på, hvem han er og ser mennesket bagved - med liv og følelser. Værket er en invitation til at stoppe op, tage en pause og reflektere over vores eget og hinandens liv.

 • Livets Teater ved Veksø skole

  Værket er inspireret af Veksøs identitet og historik med fastelavn og de kendte vikingehjelme. Elementer som udklædning, teater, indsamlingskaffekanden, akrobatik og vikingehjelmene er dog alle sat ind i en nutidig kontekst og almenmenneskelige spørgsmål, som hvordan man balancerer livets mange aspekter. Elementerne er fortolket i de to børn, der med deres mobiltelefoner er mere optagede af den virtuelle verden end den virkelige. Børnene sidder med ryggen til akrobaterne og ignorerer de oplevelser - og måske også en forelskelse - der foregår lige for øjnene af dem. Børnenes bliver dermed et symbol på alle os, der med vores telefoner fravælger oplevelser med fysisk samvær og nærhed i den virkelige verden. Samtidigt er børnene en manifestering af, at vores verden både består af virkelige og virtuelle oplevelser. De og vi skal finde vores egen balance mellem sociale medier, oplevelser og samvær i verden.

  Værket stiller skarpt på, hvordan vi som mennesker klæder os ud og bevæger os imellem den virkelige og virtuelle verden, og hvordan vi alle bærer en maske - i livets teater.

Nellemann Procesfoto

Skulptur i proces

Søren Nellemanns egen bog, Hollywood er en del af skulpturen.

3

Afsætning ved Smørum Kulturhus

Smørum Kulturhus er et af de fem steder i Egedal Kommune, hvor du kan finde Søren Nellemanns skulpturer.

Nellemann Fernisering

Fernisering af "En verden af viden"

Den 8. oktober fejrede vi Søren Nellemanns første skulptur i serien foran Smørum Kulturhus.

Tjek Ind Tjek Ud Af Søren Nellemann Fernis 29. Okt 21 (4) (1)

Tjek ind - Tjek ud af Søren Nellemann

Stor begejstring over skulpturerne ved Ølstykke Station til ferniseringen den 29. oktober 2021.

Nyheder om Kunst i Egedal
Grafik, der viser mennesker, der står i en ring
Nyhed

Tre borgere valgt til Egedals Kunstråd

Det er to nye og kvalificerede borgere, der sætter sig ved Kunstrådets bord sammen med rådets tre politikere. Den tredje borger er både kvalificeret o…

Jørgen Lock 2 UDVALGT
Nyhed

Skiftende kunstudstillinger på Egedal Rådhus

Egedal rådhus er borgernes hus – og en smuk ramme, hvor man kan nyde kunst. Der er løbende skiftende udstillinger på både Borgertorvet og på reposen p…

I Mellem Tiden Af Mette Mailund Strong Fernis 29. Okt 21 2
Nyhed

Efterlysning: Vil du være en del af Kunstrådet?

Har du en mening om kunst og kultur i Egedal Kommune? Så er det måske dig, der skal være en del af Egedal Kunstråd. Lige nu er der plads til 3 nye med…

Lystunnel (1)
Nyhed

Indvielse af kunstnerisk tunnellys i Ølstykke Idrætsområde

Torsdag den 16. december kan du se lyset, når vi indvier lyskunsten Den Kromatiske Passage i de to tunneller i Ølstykke Idrætsområde.

Kontakt

Kultur og fritid

Dronning Dagmars Vej 200
3650 Ølstykke
E-mail: kulturogfritid@egekom.dk
Tlf.: 7259 6000

Mandag 8-14
Tirsdag og onsdag 10-14
Torsdag 10-17.30
Fredag 10-12