Gavlmaleri ved Boesagerskolen i Smørum

Med sine pensler og spandevis af maling har Søren Parmo udsmykket et 27m2 gavlmaleri på Boesagerskolen: opsat mellem ungdomslivet på skolen, handelslivet i Smørum Centeret og kulturlivet i Smørum Kulturhus. Gavlmaleriet fanger dit blik med sine store penselstrøg og hylder den kreative og barnlige energi. Gavlmaleriets varme farver og legende udtryk fremhæver vores offentlige rum i Egedal på nye måder, og gymnastiksalens røde mursten er nu i kunstnerisk kontrast mod Søren Parmos maleriske bidrag. Med sine karakteristiske fantasifulde dyr bliver gavlen pludseligt mere levende, og du spørger dig selv, om hvilket univers gavlmaleriet viser? Med referencer til livet og naturen trives dyrene i deres orange tilværelse. Og netop den orange farve er værd at bemærke, for farven får et nyt udtryk i skumringen og tusmørkets ankomst. Farven forvandles og den orange træder frem, så du også kan nyde gavlmaleriet ved aftenens komme. 

Kunstneren vil hylde ungdommen, hvor mange mennesker mødes

Kunstnerens ønske er, at gavlmaleriet skal fremdyrke kreativitet, for desuden at hylde ungdommens energi og virkelyst. Med gåpåmod og pensler har Parmo skabt et maleri, som illustrerer netop dette. 

Gavlen på gymnastiksalen ved Boesagerskolen befinder sig i et knudepunkt mellem sportsfaciliteter, Smørum Centeret og Smørum Kulturhus, så om du er færdig med fodbold eller får dine indkøb hjem, kan du nyde glæde af Søren Parmos Gavlmaleri. Maleriet blev opført under COVID-19 pandemien, hvor de lune farver og store figurer blev vel modtaget.

Om det skyldtes en tid domineret af manglende solskinstimer i januar 2021 eller pandemiens beklemte ansigt kan der kun gisnes om. 

Gavlmaleriet er opført i 2021 af Søren Parmo og er realiseret med støtte fra Egedal Kommunes Kunstråd. 

 

 

 

Sol Over Ungdommens Energi Af Soeren Parmo 2021

Gavlmaleri af Søren Parmo

Parmos Gavlmaleri

Søren Parmo og sit værk

Parmos Proces 4

Fra gulv til gavl

Sol Over Ungdommens Energi

Sol på Sol Over Ungdommens Energi set fra Smørum Centeret

Søren Parmo Fernis

Søren til fernisering den 8. oktober 2021

Nyheder om Kunst i Egedal
Grafik, der viser mennesker, der står i en ring
Nyhed

Tre borgere valgt til Egedals Kunstråd

Det er to nye og kvalificerede borgere, der sætter sig ved Kunstrådets bord sammen med rådets tre politikere. Den tredje borger er både kvalificeret o…

Jørgen Lock 2 UDVALGT
Nyhed

Skiftende kunstudstillinger på Egedal Rådhus

Egedal rådhus er borgernes hus – og en smuk ramme, hvor man kan nyde kunst. Der er løbende skiftende udstillinger på både Borgertorvet og på reposen p…

I Mellem Tiden Af Mette Mailund Strong Fernis 29. Okt 21 2
Nyhed

Efterlysning: Vil du være en del af Kunstrådet?

Har du en mening om kunst og kultur i Egedal Kommune? Så er det måske dig, der skal være en del af Egedal Kunstråd. Lige nu er der plads til 3 nye med…

Lystunnel (1)
Nyhed

Indvielse af kunstnerisk tunnellys i Ølstykke Idrætsområde

Torsdag den 16. december kan du se lyset, når vi indvier lyskunsten Den Kromatiske Passage i de to tunneller i Ølstykke Idrætsområde.

Kontakt

Kultur og fritid

Dronning Dagmars Vej 200
3650 Ølstykke
E-mail: kulturogfritid@egekom.dk
Tlf.: 7259 6000

Mandag 8-14
Tirsdag og onsdag 10-14
Torsdag 10-17.30
Fredag 10-12

Kunstrådet

Dronning Dagmars Vej 200
3650 Ølstykke
E-mail: kunstraadet@egekom.dk
Tlf.: 7259 7601

Mandag 8-14
Tirsdag og onsdag 10-14
Torsdag 10-17.30
Fredag 10-12