Som frivillig spiseven spiser du sammen med en eller flere beboere på et plejecenter. Din opgave er at være nærværende, og at hjælpe med at holde samtalen i gang under måltidet.

Du vil som gæst ved måltidet være et frisk pust i beboernes hverdag. Der vil være personale til stede, som står for det professionelle sundheds- og omsorgsarbejde.

Hyggelige måltider med beboerne

Når man er i godt selskab og hygger sig over maden, bliver måltidet en god oplevelse.

Ved at sidde med ved måltidet, være nærværende og holde samtalen i gang, kan du være med til at gøre måltiderne hyggelige for beboerne. Det er selvfølgelig gratis at spise med. 

Det praktiske

I samarbejde med personalet på det plejecenter, du ønsker at komme hos, vælger du en fast dag om ugen, hvor du spiser med. De fleste steder, kan det enten være til frokost eller til aftensmad. Det kan også være to gange om ugen.

Inden du begynder som frivillig spiseven, vil vi tage en snak med dig om dine forventninger, og om hvad vi kan gøre, for at du føler dig klædt på til at være spiseven. 

Samarbejde med Ældre Sagen

Egedal Kommune samarbejder med Ældre Sagen om frivillige spisevenner på Egedals plejecentre. Som frivillig er du derfor dækket af Ældre Sagens forsikring. Du behøver ikke at være medlem af Ældre Sagen for at være frivillig. 

Vil du være med?

Kontakt Ældre Sagen i 
Ølstykke: Ann Larsen, tlf.nr. 2044 0116
Stenløse: Kirsten Pedersen, tlf.nr. 4717 0044
Ledøje-Smørum: Jørgen Storm, tlf.nr. 2927 9602 

Kontakt

Sundhed og Omsorg

Dronning Dagmars Vej 200
3650 Ølstykke
Tlf.: 7259 6000

Mandag, tirsdag, onsdag kl. 10-14
Torsdag kl. 10-17.30
Fredag kl. 10-12