Jakob Kvist Tunnel 1 Ny
Visualisering af tunnel af Jakob Kvist

Lyskunstværket udgør to dele; et grundprojekt bestående af udsmykning af to tunneller, samt et hovedprojekt bestående af kunstnerisk stibelysning af op til 750 m stistrækning og lyskunst i endnu en tunnel. 

I 2021 realiseres første fase af projektet med midler fra Egedal Kommune, i form af kunstnerisk lys i to tunneller nær Ølstykke Svømmehal og nær Ølstykke Hallen. Ligeledes udsendes der i efteråret 2021 en række ansøgninger til eksterne fonde og puljer med henblik på at realisere økonomien til resten af værket. I december 2021 vil der blive evalueret og prioriteret i forhold til resultatet af fundraisingen. Læs mere om Egedal Kommunes Kunstråds arbejde med dette og andre projekter her 

Såfremt det er muligt at realisere i fuld skala bliver Den Kromatiske Passage en 750 m lang lysskulptur, som består af kunstnerisk lyssætning af tre tunneller og 750 meter sti, der erstatter den nuværende belysning på en stistrækning for gående og cyklende i Ølstykke idrætsområde. Værket skal dag og nat give dig nemmere ved at finde vej fra A til B, skabe tryghed og orientere dig mellem stierne, samt forvandle de skumle stier i idrætsområder til en flot og interessant tur, og binde de eksisterende institutioner tættere sammen. 

Den Kromatiske Passage er skabt til Ølstykke Idrætsområde som resultat af borgerinddragelsen i forbindelse med udviklingen af Ølstykke Helhedsplan og kommunens nye kunststrategi fra 2020, hvor borgerne i Ølstykke ønskede mere lys og tryghed. Den store vision er, at Den Kromatiske Passage vil strække sig over 750 meter sti og 3 tunneller og binde seks kultur - og fritidsinstitutioner sammen i Ølstykke. Du kan se skitseprojektet i sin helhed her.

Desuden kan du torsdag den 7. oktober deltage i en lysworkshop, hvor Jakob Kvist vil tage sit lysbord med og vise dig, hvordan lyset vil sammensættes i kunstværket. Læs mere om arrangementet her.

Lyskunstner Jakob Kvist står bag lyskunstværket Den Kromatiske Passage. Jakob Kvist er en internationalt anerkendt og prisvindende lyskunstner, som arbejder med midlertidige og permanente værker i spændingsfeltet mellem kunst, design, arkitektur og musik.

Sti Nat Af Jakob Kvist Visualisering

Kom til lysworkshop 7. oktober kl. 16.30

Sammen med Jakob Kvist indbyder vi borgerne til lysworkshop for at høre mere om Den Kromatiske Passage. Læs mere og tilmeld dig her

Sti Dag Af Jakob Kvist Visualisering

Skitseprojekt for Den kromatiske Passage

Se skitseprojektet i sin helhed her

Jakob Kvist Tunnel 1 Ny

Visualisering af tunnel 1

Af Jakob Kvist

Opstalt Af Tunnel 1 Af Jakob Kvist

Opstalt af tunnel 1

Udarbejdet af Jakob Kvist

Jakob Kvist Tunnel 2 Ny

Visualisering af tunnel 2

Af Jakob Kvist

Opstalt Af Tunnel 2 Af Jakob Kvist

Opstalt af tunnel 2

Af Jakob Kvist

Kontakt

Kultur og fritid

Dronning Dagmars Vej 200
3650 Ølstykke
E-mail: kulturogfritid@egekom.dk
Tlf.: 7259 6000

Mandag 8-14
Tirsdag og onsdag 10-14
Torsdag 10-17.30
Fredag 10-12

Teknik og Miljø

Dronning Dagmars Vej 200
3650 Ølstykke
E-mail: teknik-miljo@egekom.dk
Tlf.: 7259 6000

Mandag 8-14
Tirsdag og onsdag 10-14
Torsdag 10-17.30
Fredag 10-12