Mini-bronze-skulpturer af Søren Nellemann

Søren Nellemann kanaliserer menneskelige oplevelser i sin kunst, og det samme gør sig gældende i sit projekt "Humanis Egedalis", en skulpturel fortolkning af Egedals mange mennesker. Nellemanns unikke skulpturer vil komme til at interagere med Egedals offentlige rum for i løbet af 2021 opføres en række mini-skulpturer fem forskellige steder i Egedal Kommune.

"Humanis Egedalis" kalder Nellemann sin skulpturelle fortolkning af Egedal, og med sit kunstneriske lune er skulpturerne lige dele hyldest og formaning af livet. Skulpturerne symboliserer livet i bred forstand, og du vil kunne finde skulpturer, som ligner alt fra videbegærlige biblioteksgæster til seje skateboardere placeret i Egedals kommune fra Smørum til Stenløse. Derved symboliserer skulpturerer ikke blot hvilket som helst liv, Nellemann fortolker sine menneskelige oplevelser gennem et Egedal-perspektiv, som kanaliseres i udformningen af skulpturerne. Når skulpturerne står klar, vil du kunne lave din egen skulptur-skattejagt i Egedal Kommune, enten på egen hånd eller med hjælp af kunst kortet.

Du vil kunne læse mere om skulpturerne i boksen nedenfor i takt med, at de bliver opført i Egedal Kommune. Projektet realiseres med støtte af Egedal Kommunes Kunstråd i 2021. Der vil blive opført en række mini-skulpturer placeret fem forskellige steder i Egedal Kommune.

Humanis Egedalis af Søren Nellemann
  • En verden af viden ved Smørum Kulturhus

Skulpturen "En verden af viden" trækker tråde til Søren Nellemanns fortolkning af vores uendelige adgang til viden. Desuden er plinten, hvor skulpturen sidder udgjort af Sørens gamle Anders And blad, og sine egne udgivelser, som tager del af skulpturen, ved at hans bog "Hollywood" rent fysisk er del af skulpturen. På denne måde har kunstneren forbundet tanke med handling, og Søren Nellemanns skulptur sidder altså på et fundament med referencer til barndommen og livets lektier. Skulpturen kan minde dig om, at når du suger viden til dig gennem internettet opstår der en kontrast mellem ny og gammel viden; mellem internettet og fysiske bøger. Måske genkender du, at nærværet mellem dig og omverden nogle gange kan blive fjernt, når først telefonen hives op af lommen.

• Tjek ind - Tjek ud. Kommer snart i Ølstykke

Værket er inspireret af Ølstykke station og de daglige møder, som sker på stationen mellem alle typer mennesker. Med titlen ønsker kunstneren at kaste lys over dagligdagens trommerum, hvor stationen bliver et omdrejningspunkt for hverdagens transport til/fra arbejde og fritid. Med pendlerkortet, inviterer Søren Nellemann os til at overveje, hvordan vi tjekker ind og ud af forskellige dele af vores liv - i måske (lidt for) hastigt tempo. Den ansigtsløse togkontrollør udfylder en rolle med sit arbejde og symboliserer vores samfunds regler og kontrol. Kunstneren håber, at værket gør os nysgerrige på, hvem han er og ser mennesket bagved - med liv og følelser. Værket er en invitation til at stoppe op, tage en pause og reflektere over vores eget og hinandens liv.

En Verden Af Viden Af Søren Nellemann 4

En Verden af Viden

Skulpturen på plads foran Smørum Kulturhus

Afsætning ved Smørum Kulturhus

Smørum Kulturhus er et af de fem steder i Egedal Kommune, hvor du kan finde Søren Nellemanns skulpturer.

Nellemann Procesfoto

Skulptur i proces

Søren Nellemanns egen bog, Hollywood er en del af skulpturen.

En Verden Af Viden Af Søren Nellemann Smørum Kulturhus (1)

Humanis Egedalis

Skulpturerne er støbt i bronze.

Kultur og fritid

E-mail: kulturogfritid@egekom.dk