Kira Lykke Kvindetegninger 2

Kvindetegninger af Kira Lykke

Kira Lykke Kvindetegninger 3

Kvindetegninger af Kira Lykke

Kvindetegninger af Kira Lykke 

Tegningerne forestiller kvinder i forskellige faser af livet, og med Kira Lykkes stregtegnende stil træder de mangfoldige kvinder og deres forskelligheder frem. I tegningerne bliver kvindekroppens fysiske forskelligheder positivt fremhævet gennem en forbundenhed; kroppene vikler sig ind i hinanden, og i stedet for at efterleve et urealistisk kropsideal, vil tegningerne invitere dig til at omfavne din egen krop og værdsætte den som den er. Når du opholder dig i Ølstykke Svømmehals caféområde kan kvindetegningerne give en fornemmelse af, at din krop er perfekt uperfekt. Tegningerne viser et fællesskab blandt kvinder, et fællesskab der blandt andet eksisterer i fritidstilbud. I svømmehallen er den bevægende krop en naturlig del af landskabet, og vandet inviterer til bevægelse frem for anskuelse af hinanden i alt fra babysvømning til motionssvømning. På tværs af generationer og køn er kropsidealerne sendt til pause. Ønsket er, at mangfoldigheden omfavnes og det kan kvindetegningerne være en påmindelse om. 

Egedal Kommunes Kunstråd har bevilget midler til, at Kira Lykkes kvindetegninger kan hænge i Ølstykke Svømmehal, så borgerne kan blive mindet om et positivt kropssyn. Som led i Egedal Kommunes kunststrategi vil Kira Lykkes tegninger invitere svømmehallens gæster til at se kvindekroppen i fornyet lys, selv i en hverdag præget af visuelle indtryk på sociale medier. Den offentlige debat har kastet lys på de negative konsekvenser, når kvindekroppen bliver fremstillet på sociale medier i uopnåelige fotografier, der tilslører det naturlige og de livsfaser alle gennemgår. Og det er netop dette Kira Lykke kommenterer.

Kira Lykkes kunst sætter fokus på kvindekroppen, om den forandring kroppen går igennem og den umiddelbarhed som kroppen uden idealer repræsenterer. For når vi blotter os og fjerner sociale markører er vores kroppe det, der forbinder vores forskelligheder. 

 

Kontakt

Kultur og fritid

Dronning Dagmars Vej 200
3650 Ølstykke
E-mail: kulturogfritid@egekom.dk
Tlf.: 7259 6000

Mandag 8-14
Tirsdag og onsdag 10-14
Torsdag 10-17.30
Fredag 10-12

Del: