Sol over ungdommens energi af Søren Parmo

Med sine pensler og spandevis af maling har Søren Parmo udsmykket et 27m2 gavlmaleri på Boesagerskolen: opsat mellem ungdomslivet på skolen, handelslivet i Smørum Centeret og kulturlivet i Smørum Kulturhus. Gavlmaleriet fanger dit blik med sine store penselstrøg og hylder den kreative og barnlige energi. Gavlmaleriets varme farver og legende udtryk fremhæver vores offentlige rum i Egedal på nye måder, og gymnastiksalens røde mursten er nu i kunstnerisk kontrast mod Søren Parmos maleriske bidrag. Med sine karakteristiske fantasifulde dyr bliver gavlen pludseligt mere levende, og du spørger dig selv, om hvilket univers gavlmaleriet viser? Med referencer til livet og naturen trives dyrene i deres orange tilværelse. Og netop den orange farve er værd at bemærke, for farven får et nyt udtryk i skumringen og tusmørkets ankomst. Farven forvandles og den orange træder frem, så du også kan nyde gavlmaleriet ved aftenens komme. 

Kunstnerens ønske er, at gavlmaleriet skal fremdyrke kreativitet, for desuden at hylde ungdommens energi og virkelyst. Med gåpåmod og pensler har Parmo skabt et maleri, som illustrerer netop dette. 

Gavlen på gymnastiksalen ved Boesagerskolen befinder sig i et knudepunkt mellem sportsfaciliteter, Smørum Centeret og Smørum Kulturhus, så om du er færdig med fodbold eller får dine indkøb hjem, kan du nyde glæde af Søren Parmos Gavlmaleri. Maleriet blev opført under COVID-19 pandemien, hvor de lune farver og store figurer blev vel modtaget.

Om det skyldtes en tid domineret af manglende solskinstimer i januar 2021 eller pandemiens beklemte ansigt kan der kun gisnes om. 

Gavlmaleriet er opført i 2021 af Søren Parmo og er realiseret med støtte fra Egedal Kommunes Kunstråd. 

 

 

 

Sol Over Ungdommens Energi Af Soeren Parmo 2021

Gavlmaleri af Søren Parmo

Parmos Gavlmaleri

Søren Parmo og sit værk

Parmos Proces 4

Fra gulv til gavl

Kontakt

Kultur og fritid

Dronning Dagmars Vej 200
3650 Ølstykke
E-mail: kulturogfritid@egekom.dk
Tlf.: 7259 6000

Mandag 8-14
Tirsdag og onsdag 10-14
Torsdag 10-17.30
Fredag 10-12

Kunstrådet

Dronning Dagmars Vej 200
3650 Ølstykke
E-mail: kunstraadet@egekom.dk
Tlf.: 7259 7601

Mandag 8-14
Tirsdag og onsdag 10-14
Torsdag 10-17.30
Fredag 10-12