Anemoner Foto: Finn Jørgensen

På kortet kan du få et overblik over det samlede stisystem, og du kan også se forslag til ruter - som f.eks. kirke-ruter eller natur- og landskabsruter. Er du frisk på motion, kan du også finde forslag til motionsruter - herunder en frisk maratonrute. Prøv det - Slå op på Egedal Kommunes sti og rutekort.

Få overblik

Egedal Kommune har et veludbygget stisystem af forskellige typer stier og mindre veje, der tilsammen udgør et sammenhængende net. Det samlede kort indeholder forskellige stityper, hvor der skelnes mellem trafikstier, friluftsstier, bystier, naturstier og ridestier. 

Kortet er opdelt i tre kategorier med fokus på hvert deres formål - oplevelse, transport og motion.

Oplevelsen skaber adgang til naturskønne områder og smukke landskaber med hver deres historie og fortælleværdi. Oplevelsen bevæger sig gennem landsbymiljøerne med kirker og gadekær, ud i det åbne land gennem skove, langs søer og moseområder og forbi fortidsminder og udsigtspunkter.

Transporten skaber hurtige forbindelser for cyklister og fodgængere og er den lige, nemme vej mellem funktionelle knudepunkter. Transporten binder kommunens byer sammen og er effektive og hurtige ruter, der skaber et attraktivt alternativ til bilen, så det er nemt at komme omkring til fods og på cykel.

Motionen skaber forbindelser i byerne og ud i det åbne land og de bynære reakreative arealer, så der er mulighed for bevægelse, idræt og motion. Motionen udpeger ruter af varierende længde og udfordring til både cykel, gang og løb, for at opfordre til forskellige bevægelsesformer, der skaber velvære og livskvalitet.

Find din rute

Vil du for eksempel ud og løbe Marathonruten, skal du under "Motionen" i venstre side af kortet klikke på "Marathonruten". Det gør du ved at trykke på det runde ikon ud for "Marathonruten", så ikonet skifter farve til grøn. Herefter vil marathonruten fremgå af kortet. Kortet kan printes ud ved enten at trykke udskriv eller ved at bruge I-knappen, trykke på selve ruten og derefter følge linket "Se og print rutekort herfra".

Find information om din rute

Når du har valgt din rute, så den fremgår af kortet, har du mulighed for at trykke på informationsknappen ("I-knappen") i toppen af kortet og derefter et sted på den valgte rute. Dermed vil du få adgang til yderligere information om ruten. Eksempelvis vil du for kirkeruten kunne printe ruten ud og læse lidt om historien bag alle kirkerne på ruten. 

Vil du vide mere om seværdighederne på ruterne, kan det varmt anbefales at læse bogen "Oplev Egedal - en kulturhistorisk guide". Bogen, udgivet af Egedal Arkiver og Museum, kan erhverves på bibliotekerne og lokalarkiverne.

Oplev naturen i Egedal

Kontakt

Teknik og Miljø

Dronning Dagmars Vej 200
3650 Ølstykke
E-mail: vejgruppen@egekom.dk
Tlf.: 7259 7234

Mandag 8-14
Tirsdag og onsdag 10-14
Torsdag 10-17.30
Fredag 10-12