Du kan reducere dit energiforbrug på mange måder. Den nemmeste og billigste måde er at reducere dit daglige energiforbrug, fx ved at skrue ned for varmen, slukke på stikkontakten og skifte til LED-pærer. Du kan også spare på energien ved at energirenovere din bolig eller udskifte dit gamle oliefyr. Det koster flere penge, men til gengæld kan der være store besparelser at hente.

Bedste spareråd

Ved at følge de bedste spareråd til vinteren kan du gøre din el- og varmeregning mindre. Samtidig kan du være med til at sikre, at der er energi nok til alle. Energistyrelsen har lavet en oversigt over de allerbedste spareråd lige her Spareråd til vinteren

Energistyrelsen har også lavet en række andre anbefalinger du bør kende til: 

Er din bolig klar til vinteren?

Er din bolig energieffektiv?

Energirenovering af hus eller lejlighed

Se muligheder for tilskud her

 • Ny Varme

  Boliger er enten kollektivt forsynet med fjernvarme eller naturgas eller opvarmet med en individuel løsning som fx varmepumpe, jordvarme eller oliefyr. Nedenfor kan du læse mere om dine opvarmningsmuligheder.

  Mange områder i Egedal Kommune er enten forsynet med kollektiv fjernvarme eller naturgas. Der er ofte penge at spare ved at koble sig på den kollektive forsyning, sammenlignet med at fyre med olie. Fjernvarme og naturgas er desuden bedre for miljøet end fyring med olie.

  Er du i tvivl om hvilke muligheder du har på din adresse, kan du følge dette link til Energistyrelsen, hvor du blot skal taste din adresse ind for at se hvilke muligheder du har og økonomien i at skifte. Se mere på hjemmesiden sparenergi.dk.

 • Varmepumpe

  Varmepumper udnytter energien fra boligens naturlige omgivelser og sikrer dermed en klimavenlig og energivenlig opvarmning. Der findes flere typer varmepumper, der varierer i både pris, besparelser og støj. Netop støj er en vigtig faktor ved varmepumper, hvor man skal tage hensyn til både sig selv og naboer ved evt. opsætning.

  Du kan læse mere om valg af varmepumper på Energistyrelsens hjemmeside sparenergi.dk. Med Energistyrelsens støjberegner kan du prøve at lege med en virtuel placering af din varmepumpe for at se støjgener med Energistyrelsens støjberegner.

  Valg af varmepumper

  Energistyrelsens støjberegner

  Med varmepumpe som primær varmekilde i din bolig kan du få reduceret prisen på din el, da begge typer regnes som elvarme. Reduktionen søger du via din egen el-leverandør, når varmepumpen eller jordvarmen er sat i drift.

  Kontakt dit el-handelsselskab eller læs mere på deres hjemmeside for at se, hvordan du søger om reduceret elpris.

 • Solvarme

  Et solvarmeanlæg opvarmer vand ved hjælp af solenergi. Der findes to typer: et anlæg, der kun varmer dit brugsvand, og et anlæg, der varmer både brugsvand og giver dig varme.

  Læs mere om solvarme på sparenergi.dk.

  Artikel om solvarme

 • Oliefyr

  Pr. 1. januar 2016 er det ikke længere tilladt at erhverve sig et oliefyr, hvis man bor i et område med mulighed for fjernvarme eller naturgas. Oliefyr er den individuelle forsyningskilde, der udleder mest CO2 og der er derfor meget at spare i klimaregnskabet, ved at gå væk fra oliefyr, og over til fx fjernvarme, naturgas, varmepumper, solvarme eller tilsvarende.

  Hvis du tidligere har haft et oliefyr, og det ikke længere benyttes, så er det vigtigt at du får afmeldt den tilhørende olietank og får den sløjfet eller helt fjernet. Se mere om olietanke ‌her.‌

Kontakt

Klima, natur og miljø

Dronning Dagmars Vej 200
3650 Ølstykke
E-mail: klima_natur_miljoe@egekom.dk
Tlf.: 7259 6000

Mandag 8-14
Tirsdag og onsdag 10-14
Torsdag 10-17.30
Fredag 10-12