Hvis hverken fjernvarme eller en lokal fælles varmeløsning er en mulighed, findes der forskellige individuelle løsninger, hvor varmepumpen er det mest miljøvenlige valg.
På siden SparEnergi kan du læse meget mere om varmepumper.
På SparEnergi - Ny Varme kan du se, hvad du kan spare ved at skifte varmekilde.
Mulighed for tilskud
Der findes også forskellige muligheder for tilskud, som løbende åbner for ansøgninger. Du kan holde øje med, hvornår de forskellige puljer åbner på siden her:
SparEnergi - Søg tilskud
”Luft til vand”-varmepumpe
En luft til vand-varmepumpe er velegnet til helårshuse. Den kræver, at der er vandbårne radiatorer eller gulvvarme, og at der er plads til en udedel på grunden. Du skal være opmærksom på, at udedelen kan støje til gene for både husejeren selv og naboer.
”Luft til luft”-varmepumpe
Luft til luft varmepumper er typisk velegnet i sommerhuse eller som supplement til el, olie eller naturgas. Den kræver plads til en udedel på grunden, og denne udedel kan støje.
Jordvarme
Jordvarmeanlæg er velegnet til helårshuse og kræver vandbårne radiatorer eller gulvvarme. De mest almindelige anlæg er terrænnære jordvarmeanlæg, hvor varmeslanger udlægges på et større areal i en dybde af ca. 1 meter, men et jordvarmeanlæg kan også være en dyb boring, hvilket kaldes et vertikalt jordvarmeanlæg.
Jordvarmeanlæg kræver forudgående tilladelse fra din kommune. Du søger om tilladelse her:
Ansøgning om tilladelse til jordvarme
Kontakt
Klima, natur og miljø
Dronning Dagmars Vej 200
3650 Ølstykke
E-mail: klima_natur_miljoe@egekom.dk
Tlf.: 7259 6000
Mandag 8-14
Tirsdag og onsdag 10-14
Torsdag 10-17.30
Fredag 10-12