Faunastriber - øger biodiversiteten og naturværdien i agerlandet i 7 nordsjællandske kommuner

Egedal Kommune og Nordsjællands Landboforening (NOLA) går igen i år sammen om at tilbyde kommunens landmænd faunastriber. En faunastribe giver nye levesteder i og omkring marken til gavn for både dyr, fugle og insekter i agerlandet og medvirke til at øge biodiversiteten. 

Egedal Kommune betaler for frøblandingerne og landmanden betaler for at få sået faunastriber på sin mark. Som noget nyt kan man i år vælge enten et-årige faunastriber eller fler-årige faunastriber:

  • et-årig faunastribe er for dig, som kun vil have faunastribe et år eller du ønsker at kunne omlægge faunastriben til en anden lokation til næste år. Striben indeholder mange nektar- og pollerige planter, som giver insekterne gode fødemulighederne. Frøblandingen er 100% økologisk certificeret.
  • fler-årig faunastribe er for dig, som ønsker faunastriben udlagt samme sted i flere år. Denne stribe består af hjemmehørende planter, som ud over at være føde for både insekter og agerfugle også tilbyder yngle-steder og overvintring. Denne frøblanding er ikke økologisk.


Nola har udgivet en informationsfolder om projektet. Se den her: https://nola.dk/wp-content/uploads/2021-Faunapletter-brochure_fin.pdf

 

Tilmeldingsfrist er den 6. april 2021. Se mere her: https://nola.dk/nordsjaellandske-faunastriber/

Vejgrøft med sommerblomster Foto: Birgitte Østrøm
Vejkant med blomster

Kontakt

Teknik og Miljø

Dronning Dagmars Vej 200
3650 Ølstykke
E-mail: teknik-miljo@egekom.dk
Tlf.: 7259 6000

Mandag 8-14
Tirsdag og onsdag 10-14
Torsdag 10-17.30
Fredag 10-12