Faunastriber - øger biodiversiteten og naturværdien i agerlandet i syv nordsjællandske kommuner

Egedal Kommune og Nordsjællands Landboforening (NOLA) går igen i år sammen om at tilbyde kommunens landmænd faunastriber. En faunastribe giver nye levesteder i og omkring marken til gavn for både dyr, fugle og insekter i agerlandet og medvirke til at øge biodiversiteten. 

Egedal Kommune betaler for frøblandingerne, og landmanden betaler for at få sået faunastriber på sin mark. Som noget nyt kan man i år vælge enten et-årige faunastriber eller fler-årige faunastriber:

  • et-årig faunastribe er for dig, som kun vil have faunastribe et år eller som ønsker at kunne omlægge faunastriben til en anden lokation til næste år. Striben indeholder mange nektar- og pollenrige planter, som giver insekterne gode fødemulighederne. Frøblandingen er 100% økologisk certificeret.
  • fler-årig faunastribe er for dig, som ønsker faunastriben udlagt samme sted i flere år. Denne stribe består af hjemmehørende planter, som - ud over at være føde for både insekter og agerfugle - også tilbyder ynglesteder og overvintring. Denne frøblanding er ikke økologisk.


Nola har udgivet en informationsfolder om projektet - læs den her

Tilmeldingsfrist i 2021 var 6. april. Hold øje med siden her, og tegn evt. et abonnement, hvis du vil tippes om næste tilmeldingsfrist!

Læs mere om faunastriber her

Vejgrøft med sommerblomster Foto: Birgitte Østrøm
Vejkant med blomster

Kontakt

Teknik og Miljø

Dronning Dagmars Vej 200
3650 Ølstykke
E-mail: teknik-miljo@egekom.dk
Tlf.: 7259 6000

Mandag 8-14
Tirsdag og onsdag 10-14
Torsdag 10-17.30
Fredag 10-12