Bekymring for et barn

Er du bekymret for et barn?

Hvis du er bekymret for et barn eller en ungs sundhed, trivsel og udvikling, har du pligt til at underrette kommunen om din bekymring. Du kan underrette os skriftligt eller mundtligt.

Du kan være anonym

Du kan underrette kommunen anonymt. Hvis du er bekymret for et barn/ung, er det altid bedre at underrette anonymt end slet ikke at underrette.
Det er dog aldrig rart som forældre at erfare, at andre har underrettet kommunen om ens barn. Det kan også være godt for rådgivernes samarbejde med forældrene, hvis alle ved, hvem der har underrettet.

Sådan underretter du

Benyt et af de to grønne links øverst på siden for at foretage din underretning.

Hvad sker der, når du har underrettet Egedal Kommune?
Hvis vi vurderer, at barnet/den unge har behov for særlig støtte, skal der laves en børnefaglig undersøgelse. Den afdækker, om der evt. skal iværksættes foranstaltninger, som fx kan være:

Er du bekymret for en voksen?

Hvis du, som borger, er bekymret for en pårørende, en nabo eller en anden, som du oplever har et misbrug, en sindslidelse, lever socialt isoleret eller er hjemløs, kan du kontakte os på tlf. 7259 7661.

Vi kan give dig råd og vejledning i forhold til, hvad du kan gøre. Din henvendelse muliggør også, at vi kan tage kontakt til den person, du er bekymret for, og tilbyde kommunens hjælp og støtte.

Se Egedal Kommunes Beredskabsplan for overgreb mod børn og unge her.

 

Kontakt

Social og handicap

Dronning Dagmars Vej 200
3650 Ølstykke
Tlf.: 7259 6000

Mandag 8-14
Tirsdag og onsdag 10-14
Torsdag 10-17.30
Fredag 10-12