Egedal Kommune råder over 194 plejeboliger, hvoraf 32 boliger er forbeholdt borgere med en særlig svær demenssygdom.

Hvem kan få en plejebolig?

Du kan ansøge om en plejebolig, hvis:

 • Du har betydelig varigt nedsat fysisk funktionsniveau
 • Du har betydelig varigt nedsat psykisk funktionsniveau, som fx svær demenssygdom.

Garanti

Der ydes plejeboliggaranti på 8 uger til borgere, som ikke ønsker en specifik bolig.

Hvis du ønsker en bolig på et bestemt plejecenter, bortfalder denne ventelistegaranti. Det er derfor vigtigt, at du allerede på ansøgningstidspunktet gør dig klart, om du har ønsker til plejeboligens placering.

Venteliste

Hvis du bliver godkendt til en bolig, kommer du på Egedal Kommunes venteliste. Der sker en løbende prioritering af de ventende borgere. Det vil sige, at de borgere, der har det største behov, prioriteres først.

Vil du bo i en anden kommune?

Hvis du ønsker en plejebolig i en anden kommune, skal du stadig ansøge i din bopælskommune. Godkendes du i din bopælskommune, vil din ansøgning automatisk blive sendt videre til den ønskede kommune.

Sådan søger du

Når vi har modtaget din ansøgning, vil du hurtigst muligt blive kontaktet af en visitator med henblik på et hjemmebesøg. Her vil der blive udarbejdet en funktionsvurdering, som vil supplere din ansøgning. Boligvisitationsudvalget behandler indkomne ansøgninger hver 2. uge. Du vil herefter modtage en skriftlig afgørelse på din ansøgning.

Egedal Kommunes Plejecentre

Her kan du læse om alle plejecentrene i Egedal.

 • Egeparken

  Egeparken ligger i Egedal By 100 meter fra Egedal Station, Rådhus og Sundhedscenter. Byggeriet er topmoderne og tidssvarende 2-rums-boliger. I alt er der 72 plejeboliger fordelt på tre etager med lyse fællesrum og en smuk gårdhave.  

  Boligerne har private altaner, og på hver etage er der to bofællesskaber med fælles spisekøkkener.

  Se pjecen Velkommen til Egeparken her

  Servicepakken

  Serviceaftale plejebolig

  Serviceaftale medfølgende ægtefælle

  Kontaktoplysninger

  Plejecenter Egeparken
  Rådhusstrædet 4, 3650 Ølstykke

  1. sal dag/aften: 7259 7370
  1. sal nat: 7259 7379

  2. sal dag/aften: 7259 7380
  2. sal nat: 7259 7389

  3. sal dag/aften: 7259 7390
  3. sal nat: 7259 7399

  Det er Egedal Kommune og Dansk Almennyttige Boligselskab / DAB der står bag opførelsen af Plejecenter Egeparken. Boligerne administreres efter bekendtgørelse om lov om almene ældreboliger, og udlejes af  boligselskabet DAB  efter almindelig lejelov.

  Ansøgning om plejebolig

  Ønsker du at ansøge om en plejebolig, skal du kontakte Den Sundhedsfaglige Myndighed, der behandler alle ansøgninger om plejeboliger.

   

 • Engbo

  Engbo er et hjem for borgere, der på grund af en demenssygdom har behov for et særligt pleje- og omsorgstilbud hele døgnet. Demensplejecentret ligger i Ølstykke tæt på natur og i gåafstand til byliv, indkøbsmuligheder og Ølstykke station.

  Engbo består af 16 plejeboliger der indeholder en stor stue med kombineret soverum, stort badeværelse og egen terrasse. Boligernes størrelse er på ca. 66 m² inklusiv fællesarealer. Fællesarealerne er indrettet med køkken, stue og udestue samt fælles have.

  Se pjecen velkommen til Engbo her

  Servicepakke

  Serviceaftale plejebolig

  Serviceaftale medfølgende ægtefælle

  Kontaktoplysninger

  Engbo
  Carl Hansens Allé 51-81
  3650 Ølstykke

  Telefon
  Engbo 1: 7259 7513
  Engbo 2: 7259 7514

  Boligerne i Engbo administreres efter bekendtgørelse om lov om almene ældreboliger. Boligerne udlejes af boligselskabet DAB   efter almindelig lejelov.

  Velkommen til Engbo.

  Ansøgning om plejebolig

  Ønsker du at ansøge om en plejebolig, skal du kontakte Den Sundhedsfaglige Myndighed, der behandler alle ansøgninger om plejeboliger.

   

 • Damgårdsparken

  Damgårdsparken er beliggende i Stenløse by tæt ved Stenløse station og Egedal Centeret. Plejecentret ligger i rolige omgivelser skærmet af en høj beplantet støjvold ud mod Frederikssundsvejen.

  Damgårdsparken består af 41 plejeboliger fordelt på tre boenheder - Kløverhaven, Blommehaven og Syrenhaven. I forbindelse med Damgårdsparken ligger Plejeboligerne Engbo og Solkrogen, som er målrettet borgere med demens.

  Hver bolig består af en stue med kombineret soverum, badeværelse og en entre/køkkenniche. Boligernes størrelse er på ca. 45-52 m² inklusiv fællesarealer. Til boligerne hører også en lille have.

  Fællesarealerne består af stue og køkken og terrasse.

  Se pjecen Velkommen til Damgårdsparken

  Servicepakken

  Serviceaftale plejebolig

  Serviceaftale medfølgende ægtefælle


  Kontaktoplysninger

  Plejecenter Damgårdsparken
  Damgårdsparken 1B
  3660 Stenløse

  Hovednummer 7259 7520

  Blommehaven: 7259 7525
  Syrenhaven: 7259 7529
  Kløverhaven: 7259 7521

  Boligerne på Damgårdsparken administreres efter bekendtgørelse om lov om almene ældreboliger. Boligerne udlejes af boligselskabet Venbo efter almindelig lejelov.

  Ansøgning om plejebolig

  Ønsker du at ansøge om en plejebolig, skal du kontakte Den Sundhedsfaglige Myndighed, der behandler alle ansøgninger om plejeboliger.

   

 • Porsebakken

  Porsebakken er beliggende i Ledøje, i smukke landlige omgivelser omgivet af hestefolde og marker, men også tæt ved busstoppested.

  Porsebakken består af 48 plejeboliger fordelt på fire boenheder - A, B, C og D.

  Hver bolig i afdeling A, B og D består af en stor stue, stort badeværelse , soveværelse og egen terrasse.

  Boligerne i afdeling C består af en stor stue med kombineret soveværelse, stort badeværelse og egen terrasse.

  Boligstørrelsen ligger mellem 58-68 m² inklusiv fællesarealer. Til hver boenhed er der tilknyttet fælles opholdsareal med stue og køkken og fælles terrasse.

  Se pjecen Velkommen til Porsebakken

  Servicepakke

  Serviceaftale plejebolig

  Serviceaftale medfølgende ægtefælle

  Kontaktoplysninger

  Plejecentret Porsebakken
  Nybøllevej 11
  2765 Smørum

  Hovednummer: 7259 7468
  Porsebakken A: 7259 7465
  Porsebakken B: 7259 7466 / 7259 7471
  Porsebakken C: 7259 7467 / 7259 7472
  Porsebakken D: 7259 7469

  Porsebakkens boliger administreres efter bekendtgørelse om lov om almene ældreboliger. Boligerne udlejes af boligselskabet KAB efter almindelig lejelov.

  Ansøgning om plejebolig

  Ønsker du at ansøge om en plejebolig, skal du kontakte Den Sundhedsfaglige Myndighed , der behandler alle ansøgninger om plejeboliger.

 • Solkrogen

  Solkrogen er et hjem for borgere, der på grund af en demenssygdom har behov for et særligt pleje- og omsorgstilbud hele døgnet. Demensplejecentret ligger i Stenløse tæt på natur og i gåafstand til by-liv, indkøbsmuligheder og Stenløse station.

  Solkrogen består af to enheder med i alt 17 plejeboliger. Hver bolig indeholder stue med kombineret soverum, stort badeværelse og en lille entre/køkkenniche. Boligernes størrelse er på ca. 45 m² inklusiv fællesarealer. Fællesarealerne er indrettet med køkken og opholdsstue i hver ende af huset, samt fælles have.

  Velkommen til Solkrogen.

  Servicepakken.

  Serviceaftale plejebolig.

  Serviceaftale medfølgende ægtefælle.

  Kontaktoplysninger

  Solkrogen
  Damgårdsparken 42-44
  3660 Stenløse

  Tlf: Solkrogen 1: 7259 7447
  Tlf: Solkrogen 2: 7259 7448

  Solkrogens boliger administreres efter bekendtgørelse om lov om almene ældreboliger. Boligerne udlejes af Boligselskabet Venbo efter almindelig lejelov.

  Ansøgning om plejebolig

  Ønsker du at ansøge om en plejebolig, skal du kontakte Den Sundhedsfaglige Myndighed der behandler alle ansøgninger om plejeboliger.

   

 • Madservice på Plejecentre

  Sund og varieret kost

  Egedal Madservice garanterer, at alle vores opskrifter tager udgangspunkt i Fødevarestyrelsens anbefalinger. Dette sikrer, at din mad - udover at være lækker og velsmagende - også er energiberegnet, sund og varieret.

  Se alt om Madservice på plejecentre og månedsmenuen her.

Kontakt

Den Sundhedsfaglige Myndighed

Dronning Dagmars Vej 200
3650 Ølstykke
Tlf.: 7259 6000

Mandag 8-14
Tirsdag og onsdag 10-14
Torsdag 10-17.30
Fredag 10-12