Hvad er hjælp i hjemmet?

Hjælp i hjemmet kan fx være:

  • Rengøring som fx støvsugning, gulvvask, aftørring af støv, rengøring af køkken og badeværelse og skift af sengetøj. Der gøres kun rent i boligens 5 basisrum: entre, stue, køkken, badeværelse og soveværelse - eller hvad der svarer til en ældrebolig på ca. 65 kvadratmeter.
  • Tøjvask som fx sortering af tøj, vask i maskine, ophængning/nedtagning eller tørring i maskine, sammenlægning og lægge på plads. Hvis du ikke selv er i stand til at varetage noget af tøjvasken, kan du få afhentet dit tøj og få det vasket ved et godkendt privat vaskeri.
  • Indkøb som fx hjælp til at skrive indkøbsseddel, bestilling af varer samt levering af varer ved et godkendt privat indkøbsfirma.

Hvem kan få hjælp i hjemmet?

Du kan få hjælp til rengøring, tøjvask og indkøb, hvis du har nedsat fysisk eller psykisk funktionsevne eller har særlige sociale problemer.

Du kan ikke få bevilget hjælp, hvis det vurderes, at andre i din husstand kan varetage opgaverne.

Hvordan ansøger jeg om hjælp i hjemmet?

Hvis du ønsker at ansøge om hjælp til rengøring, indkøb eller tøjvask, skal du kontakte Den Sundhedsfaglige Myndighed, der behandler alle ansøgninger om hjælp i hjemmet.

Frit valg af leverandør

Hvis du får bevilget hjælp, kan du vælge, om den skal leveres af den kommunale leverandør eller af en privat leverandør.

Har du et ønske om et bestemt firma, der skal levere hjælpen, kan du søge om at få firmaet godkendt af Egedal Kommune. Fortryder du dit valg af leverandør, er det muligt at skifte til en anden leverandør.

Du kan også udpege en privat hjælper, som ansættes af kommunen til at udføre hjælpen.

Kontakt

Den Sundhedsfaglige Myndighed

Dronning Dagmars Vej 200
3650 Ølstykke
Tlf.: 7259 6000

Mandag 8-14
Tirsdag og onsdag 10-14
Torsdag 10-17.30
Fredag 10-12