Egedal Kommune har pligt til at føre tilsyn med plejecentre for at undersøge, om de kommunale opgaver løses i overensstemmelse med de ydelser der er visiteret og den kvalitetsstandard der polistisk er vedtaget.

Det betyder at der årligt er tilsyn på alle 5 plejecentre. Tilsynet gennemføres ved et uanmeldt besøg, hvor der både kan forekomme gennemgang af udvalgte borgerforløb samt et mere helhedsorienteret perspektiv, hvor fokus er mere på de kvalitative aspekter af livet på plejecentrene.

Tilsynsrapporter plejecentre

Tilsynsrapport Demensenhederne 2018

Tilsynsrapport Plejecenter Damgårdsparken 2018

Tilsynsrapport Døgnpladserne 2018

Tilsynsrapport Plejecenter Egeparken 2018

Tilsynsrapport Plejecenter Porsebakken 2018

Årsrapport for plejecentre 2018

Ældretilsyn

Ældretilsynet skal hjælpe kommunerne med at sikre den fornødne kvalitet i den personlige hjælp, omsorg og pleje til de ældre. Tilsynet udføres af Styrelsen for patientsikkerhed, der føres årligt tilsyn med 10 % af alle relevante enheder på ældreområdet og enhederne udvælges på baggrund af en risikovurdering og stikprøver.

Tilsynsrapport Porsebakken 2019

Tilsynsrapporter Styrelsen for Patientsikkerhed

Foruden den kommunale tilsynspligt er der også besøg fra Styrelsen for Patientsikkerhed. Styrelsen for Patientsikkerhed kommer på planlagte risikobaserede tilsyn som varsles 6 uger forud. Der er på forhånd defineret fokusområder for besøget. Fokusområderne tager udgangspunkt i de områder hvor styrelsen har viden om der kan forekomme risiko for patientsikkerheden.

Tilsynsrapport Sygeplejen 2019

Tilsynsrapport Damgårdsparken 2018