Det er obligatorisk at anvende mundbind eller visir for alle danskere på en række offentlige steder, bl.a. i den kollektive trafik; herunder busser, tog, metro, letbaner, samt flextrafik, flextur og på bus- og togstationer, metrostationer og ved letbanestoppesteder samt letbanestationer. Kravet omfatter også passagerer i den private kollektive trafik, herunder fjernbusser, færger og privat taxikørsel.

Læs mere på Transport- og Boligministeriets hjemmeside.

Modtagere af kontanthjælp og integrationsydelse samt socialt udsatte

Regeringen har besluttet, at borgere, for hvem det vil være en væsentlig økonomisk byrde selv at anskaffe sig mundbind, ved henvendelse til bopælskommunen kan få udleveret mundbind gratis (5-10 stk. ad gangen). De pågældende borgere omfatter kontanthjælpsmodtagere, personer på integrationsydelse og/eller socialt udsatte.

Udleveres i jobcenteret

Udleveringen sker fra jobcenteret på rådhuset i jobcenterets åbningstid. Se jobcenterets adresse og åbningstider tider i den røde kontaktboks herunder.

Billede af et mundbind

Arbejdsmarked og Ydelse - Jobcenteret