Ildsted i bålhytte

Kom ud mand!

Et gratis forløb for dig, der ofte ender i lænestolen, men savner at være aktiv med andre mænd under åben himmel. Læs mere og tilmeld dig her.

Billede af hjælpende hånd og værktøj. Teksten: "Repair Cafe - Årh Mand".

Repair cafe - Årh Mand!

Repair Cafe, hvor vi mødes og laver små reparationer og hygger. Vi mødes hver mandag fra 17-19 i Stenløse Kulturhus. Kontakt Michael: tlf. 2824 5165

To løbere i skolen

Sunde Kram

Et tilbud til kommunens sårbare om træning i Sundhedscenteret. Mulighed for træning 2 gange i Sundhedscenteret. Kontakt Ida for mere info: 72596785…

Omsorg, støtte og tilbud i Egedal Kommune

En god idé til et fællesskab vi mangler?

Hvis du har en god ide til en netværksgruppe eller et fællesskab, som du gerne vil have hjælp til at starte, så ring eller skriv til Ida, som kan hjæl…

Boblberg - En online opslagstavle for fællesskaber

Uanset som det er en ny ven, træningsmakker, reservebedste eller hundeluftemakker du leder efter, så kan det være du finder det her. Kig forbi!

Seniorlivet mange muligheder!

Overgangen fra et aktivt arbejdsliv til en aktiv pensionisttilværelse kommer ikke nødvendigvis af sig selv - måske har arbejdslivet fyldt det hele, måske har livet taget en ukendt drejning. Uanset hvad, så er det altid godt, at kunne finde inspiration til nye aktiviteter og sociale fællesskaber. Dem finder du blandt andet i aktivitetskataloget.

Billede af teenageres ben og sko

Netværk for yngre neurologisk ramte

Netværksgruppe for yngre neurologisk ramte, der mødes for at vende de udfordringer et liv som ung neurologisk ramt giver. Kontakt Ida på 72596785 for…

Grafik, der viser mennesker, der står i en ring

Netværksgruppe for yngre fibromyalgiramte

Netværksgruppe for fibromyalgiramte under 40. Kontakt Ida for mere info 72596785 eller pr. mail ida.jakobsen@egekom.dk

Tilbud i dit nærområde

Det er ikke altid nemt at vide, hvor man skal lede efter spændende oplevelser i sin kommune. Vi har forsøgt at hjælpe dig på vej nedenfor.

Hvad kan jeg gøre, hvis jeg oplever at føle mig ensom?
 • Gode råd til at modvirke følelsen af ensomhed

  Gode ​​råd

  • Affind dig med følelsen - at føle sig ensom er helt okay. Ingen er perfekte og alle døjer med hverdagsproblemer. Der skal være plads til at føle sig ensom og derfor skal følges accepteres når den er der, lige som den er.
  • Giv slip på tankerne - brug naturen! Naturen er et frirum hvor der skal være plads til at give slip på bekymringerne, man skal bare være tilstede i nuet og intet andet. Ensomhed er en følelse man godt kan komme af med.
  • Opsøg fællesskaber - nogle gange kan det være svært at sidde med følelsen alene. Opsøg derfor dette netværk eller andre, der står i samme situation og kan hjælpe dig. Det er også nødvendigt at snakke om ensomhed med andre, hvis man har brug for det.
  • Gør det der gør dig glad - det er en god idé at forudsige dig noget som gør dig glad i den tid du føler dig ensom. Grib cyklen og tag afsted, gå i biografen eller lav en lækker middag med vennerne. Alt du kan komme i tanke om at gøre dig glad, skal du bare gøre!
  • Lav frivilligt arbejde - i nogen tilfælde kan det være helt befriende at gøre noget for andre. Derfor bruger mange deres tid på et frivilligt arbejde, da det skaber og glæde at give til dem som har brug for det.
 • Brug for hjælp til at finde ud i fællesskab?

  Nogle gange, kan ændringer i ens liv, gøre at man pludselig kan føle sig sat lidt udenfor fællesskabet.
  Hvis føler os sat udenfor det fællesskab vi kender - fx arbejdslivet - kan det påvirke vores opfattelse af os selv, vores identitet og oplevelse af tilhørsforhold, særligt hvis de ændringer der sker, er forbundet med tab.

  Ændringer kan fx være sygdom - ens egen eller nærståendes, en fyrring, jobskifte, skilsmisse, stress, flytning eller andre personlige oplevelser, der kan ryste selvværdet og påvirke ens identitetsfølelse.

  Man kan sige, at ændringer i vores liv tester kvalitet af vores netværk og venskaber - og for nogle, viser det sig, at det netværk man har, ikke er stærkt nok til at rumme de forandringer, der sker, og man kan opleve at føle sig alene.


  Når man oplever ensomhed kan man miste initiativet, energien og modet til at skabe kontakt til andre mennesker. Det kan betyde at man ikke taler med nogen om, hvordan man har det, måske fordi man oplever at ensomheden er selvforskyldt.

  Typiske årsager til at man ikke deltager i aktiviteter

  • Man savner nogen af ​​følges med
  • Man kan ikke finde de rette foreninger og tilbud
  • Man synes, at det er meget at komme ind i et muligt fælleskab
  • Man har svært ved at komme hen til aktiviteter

  Ring eller skriv - og få hjælp til at komme ud i meningsfuldt fællesskab

  Skriv allerede i dag til vores Netværkskonsulent på faellesskab@egekom.dk eller ring og få en snak på telefon 72 59 67 85

  Hun kender til dette lokale område, hun har meget om hvad der sker i din kommune og hvem der står for det. Hun kan hjælpe med at skabe en god forbindelse mellem dig og kultur- og fritidslivet i dette nærområde. Derudover har hun stor viden om hvordan man overvinder barrierer og finder motivation - og har du brug for det, så tager hun gerne med dig ud og besøger det fællesskab, der kunne give mest mening for dig. Det er sjovere at tage ud sammen med nogen, de første par gange.

  Læs mere i folderen nedenfor:

Læs mere

Her kan du læse mere om vores tilbud for hjælp ud i meningsfuldt fællesskab.

Del: