Vi samler Kræfterne - træning

Tværkommunalt samarbejde

Patienter i Egedal tilbydes op til 29 gange træning, hvoraf de fleste kommer to gange om ugen. Afslutningsvis kommer alle patienter til en samtale, hvorefter hjemkommunen afgør den videre proces. 

Med et tværkommunalt samarbejde skærpes kompetencerne i hver enkelt kommune. Undervisningsforløb kan i langt større udstrækning tilrettelægges jævnligt og efter borgernes alder, diagnose og køn. Derudover forbedres det tværsektorielle samarbejde med Herlev Hospital, da borgere med en kræftdiagnose i alle ni kommuner henvises til ensartede tilbud. 

Egedal Kommune varetager mandehold (fysisk træning for mænd bosiddende i Egedal, Furesø og Ballerup kommune) samt bækkenbundstræning for mænd med prostatakræft, der er inkontinente og bosat i en af de ni samarbejdende kommuner (Herlev, Furesø, Rødovre, Ballerup, Gladsaxe, Egedal, Lyngby-Taarbæk, Rudersdal eller Gentofte).

Hvad betyder det for dig?

Samarbejdet på tværs af de 9 kommuner betyder, at du som borger får adgang til en større vifte af tilbud. Du kan altid få et tilbud i din egen hjemkommune, hvis du ønsker dette, men har samtidig muligheden for at deltage i et tilbud i en anden kommune, hvis dette tilbud er mere relevant for dig. Dette giver mulighed for at få et specialiseret tilbud, hvor du f.eks. går på et trænings-hold, hvor alle deltagerne har lungekræft. I sådan et fællesskab kan du etablere netværk og sparre med andre med samme diagnose, hvilket kan bidrage til, at tilbuddet opleves mere meningsfuldt og motiverende. Derudover vil træningen være tilpasset kræftdiagnosen og de udfordringer, som den enkelte kræftdiagnose giver i hverdagen.

Kontakt

Egedal Sundhedscenter

Dronning Dagmars Vej 200
3650 Ølstykke
Tlf.: 7259 6799

Åbningstider

Reception
Mandag til torsdag 8-16
Fredag 8-15

Telefonerne er åbne
Mandag til torsdag 7.30-16
Fredag 7.30-15