Alle mennesker, i alle aldre, har brug for kontakt til - og samvær med andre for at trives – selvom behovet for social kontakt er forskelligt mennesker imellem. Nogle gange er ensomhed forbipasserende, og andre gange er følelsen overvældende og svær at ryste af sig.

Når der sker ændringer i dit liv

Ændringer i livet, kan påvirke vores opfattelse af os selv, vores identitet og oplevelse af tilhørsforhold, særligt hvis de ændringer der sker, er forbundet med tab. Sådanne ændringer kunne være sygdom – ens egen eller nærståendes, en fyrring, jobskifte, skilsmisse, stress, flytning eller andre personlige oplevelser, der kan ryste selvværdet og påvirke ens identitetsfølelse.

Man kan sige, at ændringer i vores liv tester kvaliteten af vores netværk og venskaber - og for nogle, viser det sig, at det netværk man har, ikke er stærkt nok til at rumme de forandringer, der sker, og man kan opleve at føle sig alene. Når man oplever ensomhed kan man miste initiativet, energien og modet til at skabe kontakt til andre mennesker. Det kan betyde at man ikke taler med nogen om, hvordan man har det, måske fordi man oplever at ensomheden er selvforskyldt.

Typiske årsager til at man ikke deltager i aktiviteter

 • Man savner nogen af følges med
 • Man kan ikke finde de rette foreninger og tilbud
 • Man synes, at det er svært at komme ind i et eksisterende fælleskab
 • Man har svært ved at komme hen til aktiviteterne

Ring eller skriv - og få et meningsfuldt fællesskab

Skriv allerede i dag til vores Netværkskonsulent på faellesskab@egekom.dk
eller ring og få en snak på telefon 72 59 67 85

Hun kender til dit lokalområde, hun ved meget om hvad der sker i din kommune og hvem der står for det. Hun kan hjælpe med at skabe en god forbindelse mellem dig og kultur- og fritidslivet i dit nærområde, give dig indblik i hemmelige grupper og netværk og hjælpe dig med at få kendskab til andre som går med samme ønsker om små hyggelige fællesskaber.

Hun har stor viden om hvordan man overvinder barrierer og finder motivation – og har du brug for det, så tager hun gerne med dig ud og besøger det fællesskab, der kunne give mest mening for dig. Det er sjovere at tage ud sammen med nogen, de første par gange. 

Tilbuddet indeholder

 • En håndfuld individuelle samtaler hvor vi sammen afklarer behov og oplagte muligheder
 • Overblik - sammen ser vi på typer af lokale netværk fx indenfor: kultur, fritid, og foreninger
 • Hjælp til at tage kontakt til potentielle foreninger og fx tage ud sammen til aktiviteten de første par gange eller få lavet en mentor/buddy-ordning med foreningen

AFLYST PGA. COVID-19 - Åben Hus - hver uge

Hver mandag og torsdag fra kl. 12-14 er der åben hus i det vi kalder ”Arbejdspladsen” - for ledige og sygemeldte. Mød andre i samme situation og vend løst og fast. Det foregår i Stenløse Kulturhus i lillesalen på 1. sal.

AFLYST PGA. COVID-19 -TirsdagsTorvedag – find dit fællesskab her

Du kan komme til Torvedag hver 1. tirsdag i måneden fra kl. 16-18 i Stenløse Kulturhus i Store Sal. Er du interesseret i at finde et fællesskab i dit nærområde - så kan du få praktisk hjælp og vejledning her. Vi har samlet en masse tilbud og informationer på dagen. Starter 3. november 2020.

Vi skriver naturligvis her på siden så snart situationen omkring COVID-19 tillader os at afholde Åben Hus-arrangementet igen.

Gode råd

 • Affind dig med følelsen - at føle sig ensom er helt okay. Ingen er perfekte og alle døjer med hverdagsproblemer. Der skal være plads til at føle sig ensom og derfor skal følelsen accepteres når den er der, lige som den er.
 • Giv slip på tankerne – brug naturen! Naturen er et frirum hvor der skal være plads til at give slip på bekymringerne, man skal bare være tilstede i nuet og intet andet. Ensomhed er en følelse man godt kan komme af med.
 • Opsøg fællesskaber - nogle gange kan det være svært at sidde med følelsen alene. Opsøg derfor dit netværk eller andre som står i samme situation og kan hjælpe dig. Det er også vigtigt at snakke om ensomhed med andre, hvis man har brug for det.
 • Gør det der gør dig glad - det er en god idé at foretage dig noget som gør dig glad i den tid du føler dig ensom. Grib cyklen og tag afsted, gå i biografen eller lav en lækker middag med vennerne. Alt du kan komme i tanke om skulle gøre dig glad, skal du bare gøre!
 • Lav frivilligt arbejde - i nogen tilfælde kan det være helt befriende at gøre noget for andre. Derfor bruger mange deres tid på et frivilligt arbejde, da det skaber en glæde at give til dem som har brug for det.

 

Tilbud i dit nærområde

Hvis du mangler viden om alle de tilbud der findes i dit nærområde, kan du se mere her

 

Del: