Billede af fjernvarmens solceller
Billede af fjernvarmens solceller

Der kan være gode besparelser at hente ved at skifte din virksomheds belysning til LED og samtidig få en bedre belysning. Skiftet til LED kan være en investering, men ved at være med i Styr Energien 2.0 kan du få lavet en leasingaftale. Så skal du ikke have tegnebogen frem for at skifte til LED.

Projektet tilbyder også screening af andre muligheder for energibesparelser fx i forbindelse med virksomhedens klimaskærm, varmeforbrug, ventilation eller køling.

De fleste små- og mellemstore virksomheder kan spare omkring 20 procent energi ved at gennemføre rentable energibesparelsestiltag. Små virksomheder vælger sjældent at bruge tid på at kontakte en energirådgiver i det daglige arbejde, som handler om noget andet end energibesparelser. Samtidig er de små virksomheder mindre økonomisk attraktive for energirådgivere end større virksomheder, selvom de udgør størstedelen af det samlede antal danske virksomheder. De små og mellemstore virksomheder har derfor et uforløst potentiale for både energiaktører og kommuner.

Projektet er åbent for partnere med interesse i at udvikle og forankre forretningsmodeller, der kan skabe energibesparelser hos de små og mellemstore virksomheder. Virksomhederne får tilbudt en samlet pakke der omfatter screening, finansiering og implementering af én eller flere løsninger.

Hvis du vil være med til at styre energien og styrke økonomien i din virksomhed, er du velkommen til at tage kontakt til os. Det er gratis at deltage i projektet.

Hvad får du ved at deltage i Styr Energien 2.0?

  • Screening af din virksomhedens energiforbrug og en vurdering om det vil være en god ide at skifte til LED?
  • Hvis det er tilfælde kan du lave en leasing aftale og du får ny belysning installeret med det samme
  • Du fortsætter med at betale for det lys, du bruger, som du gør i dag
  • Efter 2-3 år overtager du LED-pærerne og så beholder du besparelsen selv.
  • Du får rådgivning til at få den belysning, der passer til dine lokaler og din virksomheds formål:
    • Et skræddersyet og finansieret tilbud for skift af belysning, der viser alle totale omkostninger (inkl. Montering), tilbagebetalingstid og besparelse i kroner og CO2
    • En aftale om operationel leasing.
  • Udstyr kan sættes op af lokale håndværkere, gerne dem I allerede benytter, eller vi kan finde nogle for jer.

Hvis du ønsker det, kan vi også vurdere dine øvrige muligheder for besparelser fx i forbindelse med jeres klimaskærm, varmeforbrug, ventilation eller køling. Vi kan endda komme med forslag til adfærdsændringer og måske også et tilbud om en opfølgende opmåling.

Hvad kræver det at deltage i Styr Energien 2.0?

Du bruger ca. 1 time på at vise din virksomhed frem for Styr Energiens projektleder Gate 21 og en repræsentant fra en lyskildevirksomhed

Hvad skal du gøre?

Du kan kontakte projektleder Lise-Lotte Schmidt-Kallesøe i Gate 21 hvis du gerne vil høre mere om projektet og overveje om du skal gå med i det.

Du kan ringe til Lise-Lotte på 5369 7008, eller sende en mail til lft@gate21.dk

Gør det gerne inden den 1. december 2020.

Om projektet

Projektet STYR ENERGIEN 2.0 er finansieret af Energifonden, og bag projektet står Gate 21 som projektleder. Gate 21 er en forening med det formål at fremme den grønne omstilling. Desuden indgår en række samarbejdspartner i projektet. Egedal Kommune støtter op om projektet ift. formidling.

Hvis du har spørgsmål til Egedal Kommune er du velkommen til at kontakte Sune Schøning, sune.schoning@egedal.dk

Kontakt

Klima, natur og miljø

Dronning Dagmars Vej 200
3650 Ølstykke
E-mail: klima_natur_miljoe@egekom.dk
Tlf.: 7259 6000

Mandag 8-14
Tirsdag og onsdag 10-14
Torsdag 10-17.30
Fredag 10-12

Del: